LEXIKON
- A cukor története
- A tea cserje
- A tea szüretelése
- A tea története
- Abalone (Haliotis tuberculata)
- Adzuki bab
- agar agar
- Aioli
- Ajvár
- Ajwain - Ajovan
- Akáciamag
- Algavrei sóvirág
- Aloe vera
- Amaránt
- Ancho chili
- Anelli - (Gyűrű) tészta
- Ánizs
- Annato
- Aranytű (Hemerocallis fulva)
- Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
- Argán olaj
- Aszpartám
- Avatára
- Avokádó
Akáciamag
Acacia victoriae, elegant wattle, wattleseed, gundabluey (a leggyakrabban, legnagyobb mennyiségben gyűjtött akáciamag).
Ausztrália belső sivatagos vidékein nő, magját pörkölik, majd megőrlik.
Egyszerre csokoládé-mogyoró-kávé ízű, kiválóan illik a tejtermékekhez, főleg fagylalthoz, süteményekhez, palacsintához.
Tejjel vagy anélkül a kávéhoz/kakaóhoz hasonló forró ital is főzhető őrleményéből. Az ausztrál aboriginek évezredek óta fogyasztják, zölden, mint a zöldborsót, szárított magjaiból pedig lisztet őrölnek.
Legalső kép: Különféle ehető akáciamagok az őslakosok gyűjtögetéséből Acacia hakeoides (hakea wattle), Acacia ligulata (cooba), Acacia notabilis (notable wattle), Acacia papyrocarpa (western myrtle), Acacia pycnantha (golden wattle), Acacia retinodes (wirilda), Acacia saligna (golden wreath wattle)
forrás: terebess.hu