LEXIKON
- A cukor története
- A tea cserje
- A tea szüretelése
- A tea története
- Abalone (Haliotis tuberculata)
- Adzuki bab
- agar agar
- Aioli
- Ajvár
- Ajwain - Ajovan
- Akáciamag
- Algavrei sóvirág
- Aloe vera
- Amaránt
- Ancho chili
- Anelli - (Gyűrű) tészta
- Ánizs
- Annato
- Aranytű (Hemerocallis fulva)
- Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
- Argán olaj
- Aszpartám
- Avatára
- Avokádó
Ancho chili
A poblano paprika a közönséges paprika (Capsicum annuum) egyik változata, Mexikó egyik legnagyobb területen termesztett paprikája. Szárítva anchónak hívják. Az "ancho" szó jelentése: széles.
A közepesen csípős paprikák közé tartozik (1000–1500 Scoville-egység). A friss poblanót megsütve és hámozva konzervbe teszik vagy lefagyasztják. A friss chilit gyakran megtöltik, hogy chiles rellenost készítsenek belőle. A szárított anchót szellős helyen tárolják vagy megőrlik, és így a mole nevű szószhoz is használják.