LEXIKON
- A cukor története
- A tea cserje
- A tea szüretelése
- A tea története
- Abalone (Haliotis tuberculata)
- Adzuki bab
- agar agar
- Aioli
- Ajvár
- Ajwain - Ajovan
- Akáciamag
- Algavrei sóvirág
- Aloe vera
- Amaránt
- Ancho chili
- Anelli - (Gyűrű) tészta
- Ánizs
- Annato
- Aranytű (Hemerocallis fulva)
- Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
- Argán olaj
- Aszpartám
- Avatára
- Avokádó
Anelli - (Gyűrű) tészta
Szicíliában ez járja esküvőkön. Ha nem is vagy szicíliai, sőt még az esküvődet sem ott rendezed… Attól még lehetsz magyarként rendhagyó és becsempészed az esküvői menüsorba azt a kedvenc levesed, amiben jól mutat ez a tészta. A násznép érteni fogja a célzást. Szólj a szakácsnak, hogy ezt a tésztát ne vízben főzze, hanem benne, a levesben. Ha 60 liter levest készít, akkor… Ne legyen benne több, mint 15 liternyi tészta, azaz a legtöbb a leves negyede, ne többet.
Ha már túl vagy az esküvődön vagy éppen még nem tartasz ott, de ha sosem akarsz házasodni, akkor sem kell lemondanod erről a tésztáról. Ha nem levesben, akkor salátához használd.
Forrás: italianissima.hu