LEXIKON
A cukor története
A tea cserje
A tea szüretelése
A tea története
Abalone (Haliotis tuberculata)
Adzuki bab
agar agar
Aioli
Ajvár
Ajwain - Ajovan
Akáciamag
Algavrei sóvirág
Aloe vera
Amaránt
Ancho chili
Anelli - (Gyűrű) tészta
Ánizs
Annato
Aranytű (Hemerocallis fulva)
Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
Argán olaj
Aszpartám
Avatára
Avokádó
Anelli - (Gyűrű) tészta
Szicíliában ez járja esküvőkön. Ha nem is vagy szicíliai, sőt még az esküvődet sem ott rendezed… Attól még lehetsz magyarként rendhagyó és becsempészed az esküvői menüsorba azt a kedvenc levesed, amiben jól mutat ez a tészta. A násznép érteni fogja a célzást. Szólj a szakácsnak, hogy ezt a tésztát ne vízben főzze, hanem benne, a levesben. Ha 60 liter levest készít, akkor… Ne legyen benne több, mint 15 liternyi tészta, azaz a legtöbb a leves negyede, ne többet.
Ha már túl vagy az esküvődön vagy éppen még nem tartasz ott, de ha sosem akarsz házasodni, akkor sem kell lemondanod erről a tésztáról. Ha nem levesben, akkor salátához használd.
Forrás: italianissima.hu