LEXIKON
- Babcsíra - (Phaseolus aureus)
- Babér levél
- Balzsamecet
- Balzsamecet II. - Hogy készül?
- bambusz
- Bambuszgőzőlő
- Bambuszrost
- Bambuszrügy
- Barackmagolaj
- Barna mártás
- Barna rizs
- Basmati rizs
- Batáta
- Bazsalikom - Gyógyhatása
- Bazsalikom mag
- Bechamel mártás
- Bolivíai rózsa só
- Borkén
- Borókabogyó
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borsikafű
- Borsmenta
- Borsmenta - gyógyhatása
- Brazil rózsabors - Schinus terebinthifolius
- Bulgogi sütés
- Bulgur
- Burgonyaliszt
- Búzacsíraolaj
Babcsíra - (Phaseolus aureus)
A kis zöld mungóbab zsenge hajtása, kb. 5-10 cm hosszú. Amikor a fehérjében gazdag hajtások közt válogatunk, a fehéreket és duzzadtakat válasszuk, ne pedig a petyhüdt sárgákat. Jóllehet a babcsírát salátában nyersen is fogyaszthatjuk, a kínaiak mégis kissé főtten szeretik, ha könnyű és ropogós marad.
http://azsiabolt.hu/termekek/cs%C3%ADra/mungobabcsira-friss-744/744