LEXIKON
- Fafüle gomba
- Fafülgomba (Auricularia polytricha)
- Fahéj
- Fecskefészek
- Fehér mártás
- Fehér mustármag
- Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
- Fehérmártás
- Fekete bab (erjesztett)
- Fekete kömény - Nigella
- Fekete mustármag
- Feketeáfonya
- feketebors
- Feketebors olaj
- Feketecsalán olaja
- Feketegyökér
- Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
- Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
- Fokhagyma
- Francia gasztronómia
- Fűszerkömény olaj
Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
Fehér, a napon aranyszínűre szárított, kerek kagyló; a nagyobbak 1-1,5 dkg-ot nyomnak. Természettől fogva édes, és a többi alap-anyagnak is édes ízt kölcsönöz. Fontos alkotórésze olyan kifinomult ételeknek, mint a szárított fésűkagyló-leves.