LEXIKON
- Kaffír levél
- Kakaó
- Kakaóvaj
- Kakukkfű
- KALA NAMAK
- Kalahári sivatagi só
- Kalamondin
- Kamut
- Kandírozás
- Kandiscukor
- Kapor
- Kapri
- Kardamom
- Kasvirág
- Kendermag
- Kendermag olaj
- Kesudió
- Kimcshi
- Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
- Kínai kolbász
- Kínai ötfűszer
- Kiwi
- Kókuszvirág cukor
- Kóladió
- Köles
- Kombu
- Konnyaku - Leopárdkontyvirág
- Kóreai bambuszsó
- Koriander
- koriander mag
- Krizantém - tea
- Kukoricacsíra-olaj
- Kurkuma
- Kusz kusz
Kaffír levél
A kaffir levelet az indiai konyha nap mint nap használja különböző currykben, ételekben. De nem csak itt, hanem Laoszban, Kambodzsában, Vietnámban, Indonéziában, az egész Dél-kelet Ázsiában elterjedt a használata.
Az íze pedig friss, citromosan fűszeres, édeskés, de harsány ételeinkben, használjuk citromhéj helyett is.