LEXIKON
- Kaffír levél
- Kakaó
- Kakaóvaj
- Kakukkfű
- KALA NAMAK
- Kalahári sivatagi só
- Kalamondin
- Kamut
- Kandírozás
- Kandiscukor
- Kapor
- Kapri
- Kardamom
- Kasvirág
- Kendermag
- Kendermag olaj
- Kesudió
- Kimcshi
- Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
- Kínai kolbász
- Kínai ötfűszer
- Kiwi
- Kókuszvirág cukor
- Kóladió
- Köles
- Kombu
- Konnyaku - Leopárdkontyvirág
- Kóreai bambuszsó
- Koriander
- koriander mag
- Krizantém - tea
- Kukoricacsíra-olaj
- Kurkuma
- Kusz kusz
Kandiscukor
Kristályosított édesség, amelyet gyakran ízesített, színezett tömény cukoroldatból kristályosítással készítenek egy pálcára, cérnára, amire a cukor képes a tömény oldatból kiválni.
Kemény kristályosított cukor, amely nagy szemű. Jellemző tulajdonsága, hogy lassan olvad. Hagyományos nád- vagy répacukorból készül.
A szó eredete: [kandiscukor < arab: qandi (cukros) < szanszkrit: khanda (tört cukor) < khand (tör) + cukor]