LEXIKON
- Sáfrány - Saffron
- Sambal oelek
- Sárga bab sós mártásban
- Sárgabab-mártás
- Sarhor-metélt
- Scoville-skála
- Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
- Soba tészta
- Spárga
- Sriracha
- Stevia - jázminpakóca
- Sumac, Szömörce
- Szalmagomba (Volvariella volvacea)
- Szarvasgomba
- Szechuáni bors
- Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
- Szegfűszeg
- Szerecsendió
- Szezámmag
- Szójababpaszta
- Szójababsajt lapok, vékony, szárított
- Szójababsajt, fehér, erjesztett
- Szójababsajt, friss (tofu)
- Szójababsajt, piros, erjesztett
- Szójababsajt, puffasztott
- Szójaolaj
Szójababsajt, piros, erjesztett
Téglapiros színű, nagyon erős és sajtízű szójababsajt, amelyet sóval, vörös rizzsel és rizsborral erjesztenek.
Húsok, baromfi és vegetáriánus ételek ízesítésére szolgál. Rendszerint agyagköcsögökben vagy korsókban tárolják 2,5-5 cm-es négyszögletes darabokban.
A szójababsajt a hűtőben akár hónapokig is eláll.