RECEPTEK

RECEPTEK

Bami goreng - indonéz sült tészta

A nasi goreng  Indiában elterjedt és rendkívül kedvelt étel.

Rizzsel és tésztával is elkészítik. Igazi, alap receptje nincs, ahány ház, annyi nasi goreng.

A csirke helyett használnak rákot, halat és a zöldségek összetétele is változhat. 

Mi tojást is adunk hozzá, amit nem mindenki tesz bele.

Hozzávalók 4 főre

  • 125 gr. vékony csíkokra vágott csirkemell filé
  • 250 gr. mie tészta
  • 100 grammnyi zöldség vékony csíkokra vágva, vagy inkább durvára gyalulva ( pl. angol zeller, sárgarépa , hagyma, babcsíra ,káposzta, kínai kel, paprika )
  • 2 tojás felverve
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kis fej hagyma finomra vágva
  • 1 tk. finomra vágott galanga
  • 2 ek. mogyoró olaj
  • 150 gr bami goreng fűszerpaszta

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Főzze meg a tésztát es tegye félre
2. Egy wokban forrósítsa fel az olajat, dobja rá a fokhagymát, galangát, hagymát, és süsse kevergetve, amíg felszabadulnak az illatok.
3. Dobja rá a húst, es pirítsa fehéredésig, majd adja hozzá a fűszerpasztát és kevergetve süsse 3 percig
4. Adja hozzá a zöldségeket es süsse még 2 percig.
5. Adja hozzá a várakozó tésztát, forgassa  össze,  öntse rá a felvert tojásokat, és kevergesse, amíg a tojás egészen össze nem áll.
Forrón tálalja.

Fotó: Wikipedia

 

A viedón egy másik receptet láthatunk. Egy kicsit lassan magyarázza és tojást sem tesz rá.

A kiválasztott termék a kosárba került!