RECEPTEK
RECEPTEK
Bami goreng - indonéz sült tészta

A nasi goreng Indiában elterjedt és rendkívül kedvelt étel.
Rizzsel és tésztával is elkészítik. Igazi, alap receptje nincs, ahány ház, annyi nasi goreng.
A csirke helyett használnak rákot, halat és a zöldségek összetétele is változhat.
Mi tojást is adunk hozzá, amit nem mindenki tesz bele.
Hozzávalók 4 főre
- 125 gr. vékony csíkokra vágott csirkemell filé
- 250 gr. mie tészta
- 100 grammnyi zöldség vékony csíkokra vágva, vagy inkább durvára gyalulva ( pl. angol zeller, sárgarépa , hagyma, babcsíra ,káposzta, kínai kel, paprika )
- 2 tojás felverve
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kis fej hagyma finomra vágva
- 1 tk. finomra vágott galanga
- 2 ek. mogyoró olaj
- 150 gr bami goreng fűszerpaszta
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1. Főzze meg a tésztát es tegye félre
2. Egy wokban forrósítsa fel az olajat, dobja rá a fokhagymát, galangát, hagymát, és süsse kevergetve, amíg felszabadulnak az illatok.
3. Dobja rá a húst, es pirítsa fehéredésig, majd adja hozzá a fűszerpasztát és kevergetve süsse 3 percig
4. Adja hozzá a zöldségeket es süsse még 2 percig.
5. Adja hozzá a várakozó tésztát, forgassa össze, öntse rá a felvert tojásokat, és kevergesse, amíg a tojás egészen össze nem áll.
Forrón tálalja.
Fotó: Wikipedia
A viedón egy másik receptet láthatunk. Egy kicsit lassan magyarázza és tojást sem tesz rá.