RECEPTEK

RECEPTEK

Kung pao csirke

Hozzávalók 4 főre

  • 450 gr kisebb kockákra vágott csirkehús ( csirkemell filé)
  • Fél evőkanál burgonyakeményítő
  • 60 gr natúr földimogyoró
  • 1 ek. főzőbor
  • 2 ek. mogyoróolaj
  • 1 nagy fej hagyma kb. 2x2 cm-s kockákra vágva
  • 1 közepes piros színű paprika kb. 1x1 cm s kockákra vágva
  • 1 közepes fej hagyma apróra vágva
  • 1 tk apróra vágott gyömbér
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2-3 szem szárított chili durvára törve

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Egy száraz serpenyőben pirítsa közepes lángon aranybarnára a mogyorót, és tegye félre
2. Forgassa bele a hús kockákat a keményítőbe és tegye félre
3. Tegye egy wokba az olajat, hevítse fel, dobja bele a hagymát, fokhagymát, gyömbért és kevergetve pirítsa, amíg felszabadulnak az illatok
4. Adja hozzá a húst és süsse 1 percig
5.  Adja hozzá a fűszerpasztát,  a hagyma és a paprika kockákat és süsse kevergetve további 2 percig
6. Szórja rá a megpirított mogyorót, hintse rá durvára vágott chilit, keverje, amíg a mogyoró is átforrósodik
Jázmin rizzsel vagy mie tésztával találva egyaránt finom

A kiválasztott termék a kosárba került!