RECEPTEK

RECEPTEK

Mee goreng - Indonéz sült tészta

A koriandert kedvelők bátran meginthetik durvára vágott levelekkel, de egy kevés apróra vágott snidling is nagyon jól áll neki.

Fogyasztható önálló ételként is, de száraz, grillezett húsok  (rák) mellé.  Köretként is kínálhatja, valamint változatosabbá teheti, ha egyszer- egyszer tesz bele egy kis julienre vágott sárgarépát, vagy egy marék vajon előre párolt zöldborsót is.
Ha rákból készíti, nagyon jól áll neki 1-2 evőkanálnyi nagyon vékony csíkokra vágott angol zeller is.

Hozzávalók 4 főre

  • 1 csomag mee goreng fűszerpaszta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • ½ ujjnyi gyömbér apróra vágva
  • 250 gr hús - ez lehet csirke, marha, bárány vékony csíkokra vágva, vagy apró előgőzölt garnéla
  • 100 gr szójacsira vagy vékonyra szeletelt káposzta
  • 2 szép kemény paradicsom apró kockára vágva
  • 2 tojás felverve
  • 150 gr rizs tészta vagy kínai tojásos tészta ( mie tészta )

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Főzze meg a tésztát és tegye félre.
2. Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, dobja bele a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és kevergesse, amíg felszabadulnak  az illatok
3. Dobja rá a húst / rákot és süsse kevergetve magas hőfokon 2 percig
4. Adja hozzá a fűszerpasztát és  gyorsan pirítsa át
5.Adja hozzá a tésztát, öntse rá a felvert tojásokat és kevergetve süsse 2 percig
6. Dobja rá a paradicsom kockákat, a szójacsirát /káposztát , de most mar ne  nagyon keverje, csak rázza össze , hogy a paradicsom forró legyen, de ne törjön össze , a csíra/káposzta éppen elveszítse a restségét, de ropogós maradjon
7. Egy perc alatt mar kész is, tálalja azonnal!

A kiválasztott termék a kosárba került!