RECEPTEK

RECEPTEK

Nasi goreng - Indonéz sült rizs

Hozzávalók 4 főre

  • 50 gr nasi goreng fűszerpaszta
  • 250 gr tisztított garnéla
  • 2 fej salotta hagyma apróra vágva
  • Fel ujjnyi galanga apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 felvert tojás
  • 600 gr ( 3 csésze ) főtt jázmin rizs
  • 2 paradicsom 8 szeletre vágva
  • 1 csokor koriander durvára vágva
  • 1 félbevágott főtt tojás vagy egy tükörtojás a tálaláshoz
  • chili a díszítéshez

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Hevítsük fel egy wokban az olajat, dobjuk rá a hagyma, fokhagyma, galanga, keveréket es amikor felszabadulnak az illatok, süssük át benne a garnélákat, majd toljuk a serpenyő szélére .
2.  Öntsük a serpenyőbe a felvert tojásokat, adjuk hozza a fűszerpasztát, a főtt rizst, és most mar keverjük közé a rákokat is és időnként megrázva a wokot  süssük 3-4 percig.
3. Ekkor jöhetnek hozzá a paradicsomszeletek, melyekkel még egy percig kell sütni .
4. Tálaláskor hintsük meg a durvára vágott korianderrel,  férfiaknak szórhatunk rá egy-két karikára vágott friss piros chilit, majd koronázzuk meg a főtt / tükör tojással .

A kiválasztott termék a kosárba került!