RECEPTEK

RECEPTEK

Leves ropogósra sütött wontonnal

E fogás különleges jellegét a puha wontontészta adja, amelyet – mielőtt a levesbe tennénk – bő olajban ropogósra sütnek. Az alapanyagok színe különösen vonzó látványt nyújt, amint az átlátszó levesben úsznak.

Hozzávalók 12 főre

  • földimogyoró- vagy kukoricaolaj a sütéshez
  • 60 darab wontontészta, félbevágva és kettőbe hajtva
  • 22 dkg kantoni sült kacsa, kevés bőrkével, kockára vágva
  • 27 dkg főtt, darabokra tördelt rákhús
  • 10 dkg konzerv bambuszrügy vékonyra szeletelve vagy kockára vágva
  • 22,5 dkg konzerv szalmagomba leszűrve, félbe vagy negyedekbe vágva
  • 2,5 liter alaplé vagy csontlé
  • 1-2 teáskanál só
  • bors tetszés szerint
  • 1-2 evőkanál híg szójamártás
  • 12 darab újhagyma zöld és fehér része, ferdén 1cm-es darabokra vágva

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Töltsünk meg egy serpenyőt vagy egy wokot félig olajjal. Hevítsük fel 180 fokra, vagy annyira, hogy a beledobott száraz kenyérkocka 60 másodperc alatt megpiruljon. A wontontésztákat (egyszerre kb. 20-at) tegyük a forró olajba; vagy lyuggatott kanállal emeljük át egy konyhai papírtörölközőre. Ugyanúgy süssük meg a többi tésztát is.
2. Tegyük a kacsát, a rákhúst, a bambuszrügyet és a szalmagombát az alaplébe, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a szójamártást, a sót és borsot. Tegyük bele az újhagyma fehér részét, végül a wontontésztát. (A wontonokat mindig érdemes a legvégén beletenni, hogy ropogósak maradjanak.) Egy kis kanállal nyomkodjuk bele a levesbe. Végül vegyük le a levest a tűzről, és tegyük bele az újhagyma zöld szárát.
3. Közös leveses tálból vagy leves-csészékben azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: a wontontésztát előre is kisüthetjük, és ha légmentes edényben tartjuk egy hétnél tovább is ropogós marad. Ha kissé megsózzuk, italkísérőként igazi újdonsággal szolgálhatunk. A kantoni sült kacsa ((külön recept) - akár egyben, akár darabolva- egyes kantoni éttermekben szintén kapható.

A kiválasztott termék a kosárba került!