RECEPTEK

RECEPTEK

Savanyított zöldség kantoni módra

A kantoni savanyított zöldség inkább édes és savanyú, mint csípős. Sajátos ízét a só, a cukor és az ecet harmonikus elegyítéséből nyeri.

Hozzávalók 10 főre

  • 1 kb. 45 dkg súlyú félbevágott kígyóuborka
  • 35 dkg zsenge, tisztított sárgarépa
  • 4-5 szál, kb. 22dkg-nyi, tisztított (nem gumós) zellerszár
  • 2 teáskanál só
  • 4 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál rizs- vagy fehérborecet

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1.  Távolítsuk el az uborka magos közepét. Vágjuk fel ferdén, kb. 7 mm-es vastagabb darabokra.
2. A sárgarépát forgatvavágással  szeleteljük fel. (ld. 34. old.)
3. A zellert ferdén vágjuk fel, körülbelül ugyanakkora darabokra, mint az uborkát.
4. Tegyük a zöldségeket egy nagy, tiszta edénybe. Sózzuk meg, keverjük össze és szobahőmérsékleten kb. 2 ½-3 órát hagyjuk állni, de közben az összegyűlt vizet felesleges vizet öntsük le róla. Végül alaposan csepegtessük le vagy nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, de ne szárítsuk meg.
5. Tegyük át egy másik tálba. Adjuk hozzá a cukrot és az ecetet, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 3 órát, vagy egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe. Behűtve tálaljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!