RECEPTEK

RECEPTEK

Nyolckincs vegetáriánus vegyestál - előétel

A nyolc jelentős szám a kínaiak számára, hiszen a buddhizmus szerint, amely sok évszázadon át nagy hatást fejtett ki Kínában, nyolc kincs létezik: a gyöngy, a rombusz, a kőharangjáték, a rinocéroszszarv, a fém-pénz, a tükör, a könyvek és a falevél. E nyolc kincs jelképrendszere megvan a kínai ételeknél is: minden olyan fogást, amelyben nyolc vagy annál több alapanyag van, „nyolckincsnek' neveznek.

Hozzávalók 6 főre

  • 2 púpozott evőkanál felhőfülgomba, vízben áztatva
  • 1,5 dkg aranytű, vízben áztatva
  • 5 dkg üvegtészta
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál földimogyoró-vagy kukoricaolaj
  • 10 dkg tisztított mange-tout vagy előfőzött zöldborsó
  • 6 vékony szelet hámozott, friss gyömbérgumó
  • 6 db ferdén szeletelt újhagyma
  • 1 evőkanál erjesztett vörösbabsajt
  • 8 hosszában félbevágott apró kukoricacső (konzerv)
  • 10 dkg szalmagomba (konzerv)
  • 7-10 dkg ginkgádió
  • 1,75 dl zöldségleves vagy alaplé
  • 1 dl víz, teáskanál burgonyaliszttel keverve
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 2-3 evőkanál híg szójamártás
  • szezámolaj ízlés szerint

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1.Csepegtessük le a felhőfülgombát és az aranytűt, de hagyjuk nedvesen. A nagyobb felhőfülgombákat tördeljük kisebbre.
2. Az üvegtésztát áztassuk be 30 percre bő forró vízbe. Megduzzad és rugalmas lesz. Csepegtessük le. ollóval vágjuk rövidebb darabokra.
3. Egy serpenyő vizet forraljunk fel és tegyünk bele fél teáskanál sót és fél evőkanál olajat. Tegyük bele a mange-tout-t (zöldborsót)  és amikor a víz ismét forrni kezd, öntsük át egy szitába. Tartsuk hideg csapvíz alá és ismét csepegtessük le.
4. Erős tűzön hevítsük a wokot füstölésig. Öntsük bele a maradék olajat és futtassuk körbe. Tegyük bele a gyömbért, majd az újhagymát, kevergessük néhány másodpercig, majd adjuk hozzá a vörösbab sajtot és jól dolgozzuk el. Adjuk hozzá a felhőfülgombát, kevergessük és forgassuk át, majd közepes tűzön tegyük bele az üvegtésztát, az aranytűt, a szója-babsajt puffancsokat, az apró kukoricacsöveket, a szalmagombát és a ginkgódiót, és jól keverjük össze. ízesítsük a maradék sóval, cukorral és szójamártással.
Öntsük hozzá a levest, és lefedve vagy fedő nélkül addig főzzük, amíg a leve jó részét el nem főtte. Tegyük bele a mange-tout-t, jól keverjük össze és forrósítsuk át. ízlés szerint hintsük meg szezámolajjal.
Szedjük át egy előmelegített tálra. Forrón tálaljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!