RECEPTEK

RECEPTEK

Arany ráklabdák

Ezek a bő olajban sütött gombócok kívül ropogósak, amikor beléjük harapunk, de belül a rákmassza tömör, mégis puha. Mindez a sónak és a tojásfehérjének, e fogás két elengedhetetlen alapanyagának köszönhető.

Hozzávalók 6 főre

  • 6-8 szelet fehér kenyér, héja nélkül
  • 6 db friss és hámozott vagy lecsepegtetett konzerv vizigesztenye
  • 5 dkg nyers szalonna
  • 45 dkg közepes méretű, nyers fűrészes garnélarák, feje nélkül (páncéljától megtisztítva kb. 35 dkg)
  • földimogyoró- vagy kukoricaolaj a sütéshez
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 gyengén felvert tojásfehérje

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. A kenyér akkora legjobb, ha 2-3 órát hagyjuk szabad levegőn állni. Kb. 6 mm-es kis kockákra daraboljuk fel.
2. A vízigesztenyét vagdaljuk apróra vagy daráljuk meg.
3. A szalonnát vágjuk finomra vagy daráljuk meg. Tegyük egy nagy és mély tálba.
4. A rákokat tisztítsuk meg a páncéljuktól és távolítsuk el az ereit.
5. A bárd lapjával nyomjuk szét a rákokat, majd alaposan vágjuk össze .  Ugyanezt a durvára darálás is helyettesítheti. Tegyük abba a tálba, amelyben a szalonna van.
6. Készítsük el a páclevet: a rákokat keverjük össze a sóval és a cukorral. Hintsük meg kukoricaliszttel és 1 percig keverjük ugyanabban az irányban.
7. Keverjük hozzá a vízigesztenyét.

 

A videón egy másik változatot mutatunk neked!

Tofu,
A kiválasztott termék a kosárba került!