RECEPTEK

RECEPTEK

Saksuka, az izraeli lecsó

Hozzávalók 4 főre

  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 4-5 zöldpaprika, erős vagy édes
  • 4-5 paradicsom
  • 1 kisebb cukkini, hámozva és darabolva
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 4 evőkanál római kömény
  • bors
  • pici cukor
  • 6-8 tojás

Az elkészítéshez szükséges eszközök

A hagymákat, fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, cukkinit, megforgatjuk, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és bőven vízzel, és fűszerezzük. Puhára főzzük a hozzávalókat és jó bő lére eresztjük, amibe egyenként belebuggyantjuk egészben a tojásokat. Vigyázzunk, hogy maradjanak szépen egyben a tojások.

za'atar - zaatarral, zatar vagy zahatar,
A kiválasztott termék a kosárba került!