Rákleves paszta -flying goose

Crab soup paste -flying goose

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 195 g
Bruttó egységár: 8 154 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Rákleves paszta két kevésbé ismert vietnámi leveshez: a Bun rieu-hoz és a Banh canh cua-hoz. Rákhúst, tintahalport és garnélaport tartalmaz hagyma-fokhagyma alapba „ágyazva”.

A Bun rieu hagyományos levesnek számít Vietnámban; Hanoi környékéről származik eredetileg. Sokféle változatban készítik, nemcsak a levesbetétek különbözhetnek, hanem maga az alaplé is, egy viszont mindig közös: az összes verzió rákpaszta (húsostól-páncélostól pasztáva zúzott rák) alapú.

Eleinte nagyon egyszerű étel volt, szerény levesbetét felhozatallal (rizs vermicelli, rákpaszta, paradicsomszeletek, pár leveles zöldség , -zöldfűszer); ma már jóval komplexebb. Mint a Bun bo hue-nél, ehhez is a spagettire emlékeztető rizs vermicellit használják, ami kerekebb és vastagabb a szokásosnál, henger alakú, csúszós, ruganyos, nem ázik szét a levesben. Manapság rákpasztából és/vagy sertéshúsból húsgolyókat, sült tofut, alvadt sertésvért is adnak hozzá, rengeteg zöldfűszert és leveles zöldséget kínálnak mellé, extra garnélapasztával ízesítik.

A Banh canh cua (tésztás rákleves) alapleve rákkal és/vagy sertéshússal készül, a levesbetét rákdarabok és sok-sok - tápióka keményítős, ruganyos, zselés érzetű - tészta.

 

Felhasználás

Elsősorban a két vietnámi, rákalapú leveshez érdemes használni, a Bun rieu-hoz és a Banh canh cua-hoz, de vietnámi stílusú húsgolyók (sertés/hal/garnéla) ízesítéséhez is jó.

Mivel elég egyszerű és semleges az összetétele, akár bizonyos thai levesek (rákkal, garnélával vagy tenger gyümölcseivel készült) vagy általánosságban - adott konyhától teljesen függetlenül - levesek, szószok, mártások, mártogatók, raguk ízesítésre is kitűnő opció.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hagyma, só, fokhagyma, víz, ízfokozó E621, cukor, pálmaolaj, rákhús 2,5% (rákfélék), tintahalpor (puhatestűek), garnélapor (rákfélék), bors, savanyúságot szabályozó E330

 

Allergének

Rákféléket és puhatestűeket tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 683 kJ/163 kcal
Zsír: 6,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,4 g
Szénhidrát: 12 g
- amelyből cukrok: 7 g
Fehérje: 13 g
Só: 21 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Thaiföld

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!