Szecsuáni hot pot levesalap -baiweizhai

Seasoning sauce for hot pot -baiweizhei

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 14 750 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Erőteljesen és egyáltalán nem szokványosan csípős, olajos levesalap és fűszerpaszta szecsuáni stílusú hot pot-hoz, az egyik legismertebb kínai hot pot fajtához, amelynek fő megkülönböztető jegye a nagyon erőteljes fűszerezés és a mala ízesítésként ismert zsibbasztó, tüzes csípősség. A mala ízesítés a szecsuáni konyha sajátja; a chili és szecsuáni bors egyedi kombinációjának „szülöttje”, ami egy utánozhatatlan zsibbasztó, bizsergető, ugyanakkor éles és égető csípősséget takar. A mala csípősségének és a gyömbér melegítő tulajdonságának köszönhetően a hot pot hideg időben felmelegíti a testet, melegben pedig hűti, mivel fokozza a verejtékezést.

 

Mi a hot pot?

A hot pot kettős jelentéssel bír: egyrészt a kínai konyha egyik legnépszerűbb levesszerű étele, másrészt egy főzési módszer (fondue-höz hasonlítható). Az asztal közepére helyezett, speciális fémedényben, folyamatosan melegített, víz alapú alaplé forr gyöngyözve. Az asztal körül ülők a különböző előkészített, feldarabolt, tetszés szerint kiválasztott nyers alapanyagokat (bármilyen extra vékonyra szeletelt húsféle, belsőségek, tenger gyümölcsei vagy zöldség, tofu, gomba, üvegtészta, gombóc stb.) az alaplében mártogatva posírozzák vagy megfőzik. Mielőtt felfalnák az így elkészült falatokat, valamilyen szószba mártják egy kis extra ízesítésért. Van, amikor az étkezés végén a levest is elfogyasztják, amely időközben a sok belemártogatott és megfőzött alapanyagtól még ízesebbé válik.

A hot pot-nak megannyi - régiónként és régión belül is különböző - változata van Kínában. A szecsuánin kívül, az ismertebbek közé tartozik a kantoni stílusú (lágy, kevéssé fűszerezett, nem csípős alaplé, a főszerep az alaplében megfőzendő tenger gyümölcseié), a Beijing vagy mongol stílusú (szintén nagyon egyszerű alaplé, minimalista, legfeljebb goji bogyóval, jujubevel, újhagymával, gyömbérrel fűszerezve; a hangsúly a friss és minőségi nyers alapanyagokon és a mártogató szószokon van); a Yunnan stílusú (friss, illatos, csípős, gazdag alaplé, a hangsúly a friss zöldségeken és zöldfűszereken van); a Guizhou savanyú leves hot pot (a csípős-savanyú alaplé ragacsos rizs fermentált főzőlevéből vagy paradicsomból készül, amit egy kis salottahagymával, gyömbérrel, fokhagymával és verbéna borssal fűszereznek; a megfőzendő szilárd alapanyagok gomba, tenger gyümölcsei, halak), a Hainan stílusú (csirke alaplé kókusztejjel és hússal, amelybe csirkét, gombát mártogatnak) stb.

 

Felhasználás

A tasak tartalmát keverjük el 1 – 2 l vízben vagy zöldség-/csirke alaplében, majd öntsük bele egy asztali hot pot edénybe, és 2 perc alatt forraljuk készre. Ha túl koncentráltnak és erősnek érezzük a levest, adjunk még hozzá vizet. A hot pot „szertartás” alatt tartsuk a levest folyamatos forrásban. Az egyenletes forralás során víz párolog el, a leves besűrűsödik, és az ízek, fűszerek koncentrálódnak, ezért időnként a vizet pótolni kell.

Bármilyen tetszőleges alapanyagot megfőzhetünk az alaplében: különféle nagyon vékonyra szeletelt húsokat, lehet ez marha, sertés, csirke, bárány, stb., belsőségeket vagy tenger gyümölcseit, leveles zöldségeket (bok choy, kínai kel, spenót, saláta, stb.), szójabab- vagy mungóbabcsírát, gyökeres zöldségeket (sárgarépa, daikon retek, stb.), gumós zöldségeket (pl. burgonya, édes burgonya, taro gyökér, stb.), tofut, gombát (enoki, shiitake, szalmagomba, stb.), üvegtésztát, friss kínai tésztát, wontont (kínai töltött tésztabatyu) stb.

A nyers alapanyagokat elő kell készíteni, megfelelő méretűre darabolni, hogy az viszonylag rövid idő alatt megfőjön az alaplében.

Az ajánlott főzési sorrend szerint először a húst és húsféléket kell megfőzni, majd a zöldségeket. A hozzávalók főzési ideje a fajtától és mérettől függ (min. 30 másodperc – max. 5-6 perc), ezért fontos, hogy az alapanyagok megfelelően legyenek feldarabolva, és a megfelelő sorrendben legyenek megfőzve.

Mártogató szószként adjunk kínai fekete ecetet, kínai pirított szezámpasztát (zhi ma jiang), pirított szezámolaj-fokhagyma kombinációt, szójaszósz-fokhagymapüré-hagyma kombinációt, sűrű chiliszószt stb.

Az olajos fűszerpasztát használhatjuk szecsuáni stílusú stir fry-okhoz, sültrizshez, szecsuáni stílusú tésztaételekhez is. Ilyenkor elég egy-két evőkanálnyi mennyiséggel ízesíteni, mert önmagában nagyon tömény.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

repceolaj, víz, chili, lóbab szósz (víz, lóbab, só, búza), só, gyömbér, ízfokozó E621, fokhagyma, édeskömény, szecsuáni bors, tartósítószer E202

 

Allergének

Búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1795 kJ/429 kcal
Zsír: 37 g
- amelyből telített zsírsavak: 6 g
Szénhidrát: 18 g
- amelyből cukrok: 4,4 g
Rost: 6,2 g
Fehérje: 4,9 g
Só: 12 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben!

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!