Dajak fekete bors durvára törve

Coarse crushed black dayak pepper

Ár:
1.549 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 77 450 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Durvára tört fekete bors (Piper nigrum) a borsfélék (Piperaceae) családjából, amelyet a Borneo szigetén található maláj Sarawak államban termesztenek a szigeten élő őslakosok, a dajakok, akikről a nevét is kapta ez a bors.

Kisszemű bors, fekete ribizlire emlékeztető illattal, fás aromával. Frissen őrölve erős, tipikus bors-csípősség jellemzi. Éles csípőssége néhány perc után elhalványul. Mivel csak közepesen csípős, nagyobb mennyiségben lehet használni, így aromái is hangsúlyosabban köszönnek vissza az ételekben.

 

Felhasználás

Sarawakban, a hazájában dajak borssal készül a tradicionális dajak fekete bors pörkölt, de használják stir-fryokhoz, maláj csirke curryhez is.

Egy igazi ínyenc és ritka bors, bármihez adják hozzá, különlegessé teszi, legyen szó édes, sós, keserű vagy savanyú ételről. Különösen jó marinádokhoz, grillezett/sült húsokhoz/zöldségekhez, steakhez, erős ízvilágú pörköltekhez, szaftos ételekhez, csokoládés desszertekhez.

Durvára tört/őrölt borsot akkor érdemes használni, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük, és nem szeretnénk teljesen "beolvasztani" az ételbe.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, csak a főzés végén adjuk az ételhez, mielőtt levennénk a tűzről.

 

Más fűszerekkel való társítás

Ha komplex, telt csípősséget szeretnénk kihozni a fekete borsból, társítsuk csilipaprikával, mustármaggal, szecsuáni borssal vagy gyömbérrel. Ha a fás árnyalatokat akarjuk hangsúlyozni, kombináljuk babérlevéllel, fekete kardamommal és szerecsendióval.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors (Piper nigrum)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási ország: Sarawak

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!