Kókusz aminó bio -rayner's

Organic coconut aminos -rayner’s

Ár:
7.250 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 29 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Bio kókusz aminó szósz: egy glutén- és szójamentes, umami-gazdag, sós, édeskés, enyhén vajas tónusú ízesítő, amit elsősorban szójaszósz helyettesítőként használnak.

A szójaszószhoz viszonyítva állaga viszkózusabb, színe sötétbarna, opálos, fátyolos. Van, aki shoyuhoz (japán szójaszósz), van, aki a tamarihoz (általában csak szójaszósz alapú japán szójaszósz) hasonlítja, és van, aki egy híg teriyaki szószhoz (szójaszósz alapú japán fényező szósz/marinád). Az biztos, hogy lágyabb, édeskésebb és kevésbé sós, mint egy normál szójaszósz, és állaga is kicsit más. De a sajátos - húslevesre emlékeztető - íze ugyanúgy megvan, mint egy szójaszósznak (csak kevésbé intenzív), ami érthető, hiszen fermentálással készül és magas a természetes glutamát (umami forrás) tartalma. Azt le kell szögezni, hogy nem kókuszízű, mivel nem is kókuszdióból készül, hanem a kókuszvirágbimbó „lecsapolt” nektárjából. A begyűjtött nedvet sóval erjesztik, és ennyi. A végeredmény egy természetes ízfokozó tulajdonságokkal bíró, sós, umami-gazdag, édeskés, sűrűbb szósz, egy igazán zseniális ízesítő: jóízű, nagyon tiszta és egyszerű összetételű, nulla adalékanyaggal.

A szójaszószokhoz képest 70-75%-kal kevesebb sóval készül, ezért ideális a csökkentett sótartalmú étrendet követők számára. Remek választás gluténérzékenyeknek, szójaallergiásoknak, paleo étrendet követőknek; mindenféle mentes-diétába beilleszthető, mert nem tartalmaz semmilyen gabonafélét, glutént, szóját, laktózt, dióféléket, finomított cukrot. Alacsony glikémiás indexe (~35) miatt cukorbetegeknek is jó. Tápanyagokban gazdag: 17 természetesen előforduló aminosavat, egy elég széles B vitamin spektrumot, ill. C vitamint is tartalmaz.

 

Felhasználás

Használhatjuk szójaszósz helyettesítésére, de ne feledjük, hogy bár annak kiváltását célozza, mégsem teljesen ugyanaz, lágyabb, édeskésebb, kevésbé sós, ennek megfelelően bánjunk vele. Ha ugyanazt az ízhatást akarjuk elérni, mint egy szójaszósszal, több kókusz aminót kell az ételhez adnunk, mint amennyi szójaszószt használnánk. Bizonyos esetekben jobban meg kell sóznunk az ételt, máskor pedig, ha valami eleve édesebb ételhez adjuk, akkor csökkenteni kell a kókusz aminó mennyiséget, nehogy a végeredmény túl édes legyen.

A kókusz aminó nagyon jó ázsiai stílusú stir-fry-ok, -sültrizsek, -tésztaételek, -marinádok ízesítésére.

Kiváló általános ízfokozó szósznak, öntetnek párolt vagy hirtelensült zöldségekhez, gabona alapú hideg salátákhoz.

Remek salátadresszingek, mártogatószószok, tartalmas, sűrített levesek, pörköltszerűségek, raguk ízesítéséhez vagy marinádként, önmagában vagy ízesítve (pl. lazacmarinád: fokhagyma, méz, citrom, kókusz aminó) halakhoz, csirkéhez, marhához, tofuhoz; fényező szósz grillezett/BBQ ételekhez.

teriyaki szószalapként, mártogatóként sushihoz, tojásos tekercshez, tavaszi tekercshez, wontonhoz.

Meglepően jó olajos magvak karamellizálására, Bloody Mary ízesítésére.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

bio kókuszvirág nektár, napon szárított tengeri só

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 728 kJ/174 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 43 g
- amelyből cukrok: 31 g
Rost: 0.43 g
Fehérje: 0.36 g
Só: 0.06 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, kb. 1 évig eláll. Ha illata kezd ecetessé válni, dobjuk ki, mert már nem jó.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

A kiválasztott termék a kosárba került!