Balti currypaszta médium -patak's

Balti paste medium -patak’s

Ár:
2.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 283 g
Bruttó egységár: 8 799 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Közepesen csípős indiai fűszerpaszta bármilyen balti curry-hez.

Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges ízesítőt, -színezéket, gluténmentes. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is.

Hőkezelés nélkül ne fogyasszuk!

 

Mi a balti curry?

Valójában nem egy ételféle, és nem is egy főzési technika, hanem mindazon curry ételek sokasága, melyet egy speciális indiai edényben, a baltiban készítenek. A balti, melynek jelentése vödör, egy kétfülű, gömbölyű fenekű, leginkább wokra emlékeztető, öntöttvasból vagy vékony, préselt acélból készült edény.

A balti curry eredete homályba burkolt, egyesek szerint Észak-Indiából származik, mások szerint Pakisztánból, míg a britek szerint Birminghamből.

Nincs olyan, hogy eredeti verzió, minden tekintetben kötetlen étel. Fűszerezése és csípőssége változó, de kurkuma és garam masala majd’ mindig kerül bele. Gyakorlatilag bármilyen húsfélével, hallal, panírral (friss, puha indiai tehénsajtféle) vagy zöldséggel elkészíthető. Egy-két dolog van csupán, ami jószerével állandónak mondható: mártása hagyma-fokhagyma-paradicsom alapú; nem ghi-t, hanem olajat használnak hozzá; első körben magas hőfokon pirítják le az alapanyagokat, mint egy stir fry-nál, majd viszonylag rövid idő alatt továbbfőzik, szemben a hosszan, lassan párolt indiai curry-kkel.

 

Felhasználás

Elsősorban balti curry-hez ajánlott, bármilyen alapanyagból: csirke, csirke tikka, marha, birka, bárány, tenger gyümölcsei, zöldség (pl. részben előfőzött krumpli és/vagy karfiol és/vagy csicseriborsó), gomba, panír (indiai friss tehénsajtféle) stb.

Az elkészült curry-t kínáljuk naan-nal (tandoori kemencében sütött, kelesztett indiai lepénykenyér) és/vagy párolt basmati rizzsel, és/vagy pulaoval (rizses-zöldséges egytálétel különféle aromás fűszerekkel és zöldfűszerekkel). Adjunk mellé valamilyen indiai chutney-t.

Használhatjuk párolt rizs ízesítésére is, vagy marinádként húsokhoz, zöldségekhez, panírhoz, amit grillen sütünk meg, majd tortillába vagy chapati-ba (teljes kiőrlésű lisztből készített, kelesztetlen indiai lepénykenyér) tekerve fogyasztunk, vagy indiai ízvilágú pizzára vagy salátára szórunk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, repceolaj, őrölt fűszerek 16% (római kömény, paprika, kurkuma, koriander, fűszerek, édeskömény), kukoricaliszt, só, savanyítószer (E260, E330), tamarind, fekete bors, fokhagymapor, koriandermag, szárított, aprított piros chili, fekete kalonji mag, szárított korianderlevél

 

Allergének

Nyomokban mustárt, földimogyorót, rákféléket tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1147 kJ/277 kcal
Zsír: 22,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,6 g
Szénhidrát: 10,5 g
- amelyből cukrok: 1,4 g
Fehérje: 2,9 g
Só: 4,7 g

 

Tárolás: Hűvös helyen, napfénytől védve tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben, és használjuk fel 6 hónapon belül.

Származási ország: Lengyelország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!