*szójababpaszta édes -mee chun

Sweet ground bean sauce -mee chun

Ár:
1.795 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 450 g
Bruttó egységár: 3 989 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes szójababpaszta (tian mian jiang): egy sajátos kínai - fermentált - ízesítő/fűszerpaszta, cukor, főtt fehér szójabab és búzaliszt sós lében erjesztett keverékéből. Sok különböző néven ismert, mint pl. édes szójababszósz; édes babszósz; édes, darált babszósz; édes lisztszósz vagy édes búzapaszta. Leginkább az észak-kínai, északkelet-kínai és a koreai-kínai konyha használja, ezzel együtt Kína más területein is ismert.

Az autentikus változata erjesztett búzaliszt alapú, amelyhez minimális mennyiségű szójababot adnak. A legjobb minőségű édes szójababpasztákhoz nem adnak cukrot, édes íze a fermentáció „mellékterméke”. Sokféle változatban készítik, régiónként változó lehet, pl. Észak-Kínában az édesebb babpasztát szeretik, míg Dél-Kínában a sósabbat.

Sűrű, krémes, sötétbarna színű szósz, édes és sós, anélkül, hogy túlságosan elcsúszna az egyik vagy a másik íz irányába, mindenesetre édesebb, mint a többi sós, erjesztett szójababpasztafélék. Mint minden fermentált szójababból készült termék, ez is természetes ízfokozó tulajdonságokkal bír, umamiban gazdag, ízes, aromás.

!!! Nem összetévesztendő a sárga babpasztával vagy (darált) szójababpasztával (da jiang), amely csupán sós, a mellékesen jelen levő, lágyan édeskés ízárnyalata a fermentáció során alakul ki, mivel hozzáadott cukrot egyáltalán nem tartalmaz.

 

Felhasználás

Klasszikusan a shandongi stílusú zhajiangmianhoz (búzatészta sertéshús-fokhagyma-hagyma-édes szójababpaszta raguval) használják, ill. sárga szójababszósszal vegyítve a pekingi stílusúhoz is. A pekingi kacsához kísérő szószként kínálják.

Észak-Kínában nyers salottahagymához társítják, ezzel készítik a pekingi hirtelensült sertéshús édes babszósszal nevű ételt.

Kitűnő stir-fry-okhoz, ázsiai tésztaételekhez, sült rizshez, tofu- vagy csirkehús-, marhahús-, sertéshús alapú ételekhez.

Nagyon jó fényező, glazúr a kínai stílusú sertés- vagy kacsaételekhez.

Kitűnő szószok ízesítésére, amit tavaszi tekercshez vagy ropogós kacsa palacsintához tálalunk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, szójabab 22%, víz, só, búzaliszt, ízfokozó E621, tartósítószer E210

 

Allergének

Szóját és búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 696 kJ/166 kcal
Zsír: 4,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 24 g
- amelyből cukrok: 22 g
Fehérje: 6,4 g
Só: 10,5 g

 

Tárolás: Felbontás után, tegyük át egy üvegbe, és tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási hely: Hong Kong

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!