Indonéz sayur lodeh zöldséges curry fűszerpaszta csípős -ahg

Spice paste for indonesian vegetable curry sayur lodeh -ahg

Ár:
980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Ízgazdag fűszerpaszta (bumbu) az indonéz sayur lodeh sárga változatához. Halal minősítésű, gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezőanyagot. Használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 tasak tartalma 4 adag sayur lodeh-hez elég.

A kókusztej alapú sayur lodeh néha curry-ként van emlegetve, máskor meg sűrű zöldséglevesként. Bár eredetileg Indonézia Jáva szigetéről származik, egész Indonéziában népszerű, sőt Szingapúrban és Malajziában is kedvelt étel. Lényege az egyszerűség és a friss hozzávalók.

Kétféle sayur lodeh van: fehér (inkább fehéres zöld) és sárga, attól függően, hogy kurkumával vagy anélkül készítik. A legyakrabban chili, salottahagyma, fokhagyma, kukui dió, koriander, galanga, kurkuma, szárított garnélapaszta, só és cukor egyvelegével ízesítik. A felhasznált fűszerek köre elég változó lehet, vagy szűkebb, vagy szélesebb éppen, egy fő szabály van csupán, hogy egy kiegyensúlyozottan fűszerezett, aromás ételt eredményezzen. Úgy tartják, hogy a tradicionális, ceremoniális változatának 7 kulcs-összetevője van: melinjo (olívaszerű gyümölcs), melinjo levél, chayote (tökféle), jackfruit, padlizsán, kínai hosszú bab és tempeh, de igazából ami a zöldségeket illeti, bármi mással is elkészíthető.

Általában párolt rizs vagy lontong rizs „süti” (fonott pálmalevélbe nyomkodott, cilinder alakú, főtt rizs) kíséri, és sambal terasit (indonéz garnélás chiliszósz) és/vagy serundenget (pirított, fűszeres kókuszreszelék) kínálnak mellé.

Bár jobbára egy vegetáriánus ételről van szó (ha éppen nem adnak hozzá szárított garnélát vagy erjesztett garnélapasztát, ill. szárított szardellát), kísérője mégis gyakran valamilyen húsféleség, csirke vagy marha, esetleg sült, sózott hal.

 

Felhasználás

Sayur lodeh zöldséges curry hozzávalók (4 személyre)

  ► 1 tasak AHG Indonéz sayur lodeh zöldséges curry fűszerpaszta

  ► 2 ek növényi olaj

  ► 450 g káposzta, zöldbab és bő olajban sütött, kemény tofu vagy tempeh (vegyesen)

  ► 440 ml kókusztej

Elkészítés

1/ Forrósítsuk fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon.

 2/ Adjuk hozzá a fűszerpasztát, és pirítsuk fél percig.

 3/ Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, öntsük rá a kókusztejet, dobjuk bele a feldarabolt zöldségeket, majd forraljuk fel az egészet.

 4/ Főzzük kb. 20 percig vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

 5/ Tálaljuk forrón, párolt jázmin rizzsel.

TIPP

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

chili, szójaolaj, hagyma, só, galanga, fokhagyma, salottahagyma, cukor, gyömbér, citromnád, kurkuma, fűszerek és zöldfűszerek

 

Allergének

Szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2350 kJ/568 kcal
Zsír: 51 g
- amelyből telített zsírsavak: 18 g
Szénhidrát: 24 g
- amelyből cukrok: 5,4 g
Rost: 3,8 g
Fehérje: 1,9 g
Só: 4,7 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől távol.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!