Piros currypaszta vidéki stílusú -lobo

Country style red curry paste -lobo

Ár:
490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 9 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Nagyon csípős, aromás, fűszeres thai currypaszta-fajta, az ún. dzsungel vagy erdő curry (Kaeng pa) fűszeralapja. Nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és színezőanyagot. Tömény: 1 tasak currypaszta 4 adag dzsungel curry-hez elég (lásd a receptet lent).

A dzsungel curry Észak Thaiföld erdő borította területeiről származik. Eredendően csak olyan alapanyagokból készült, amelyek a dzsungelben éppen fellelhetőek voltak, ez azonban ma már változott. A hagyományos verzió fő alapfűszerei a kaffir lime levél és -héj, a citromnád, a friss zöld bors, a galanga, a fokhagyma és a chili. Bár régen vadhúst használtak, napjainkban csirkével vagy sertéssel készítik, és egy igen népszerű thai street food vált belőle.

Ami a többi Thai curry ételtől megkülönbözteti, hogy nem kókusztej, hanem víz alapú, emiatt sokkal csípősebbnek hat, fűszeresebb és karakteresebb. Maga a paszta összetétele is más valamelyest, nem tartalmaz pl. római köményt, koriandert. Párolt ragacsos rizzsel kínálják.

 

Felhasználás

Dzsungel curry hozzávalók (4 személyre)

  ♦ 1 tasak Lobo Piros currypaszta vidéki stílusban

  ♦ 240 ml víz

  ♦ 250 g hús (csirke/sertés) (feldarabolva)

  ♦ 100 g padlizsán, zöldbab és bambuszrügy vegyesen

  ♦ halszósz, limelé utóízesítéshez (érdemes mindig Thai halszószt - nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)

Elkészítés

 1/ Tegyük egy edénybe a fűszerpasztát, forrósítsuk fel, adjuk hozzá a húst, és főzzük készre.

 2/ Öntsük hozzá a vizet, forraljuk fel, majd tegyük bele a feldarabolt padlizsánt, a zöld babot és a bambuszrügyet, főzzük készre.

 3/ Ízesítsük egy kis halszósszal és limelével.

 4/ Tálaljuk forrón párolt ragacsos rizzsel.

TIPP

  • Szinte bármilyen zöldséget használhatunk, nemcsak a fent felsoroltakat.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaolaj, salottahagyma, fokhagyma, chili, citromnád, só, kis galanga (Alpinia officinarum), garnélapaszta (garnéla, só), fehér bors, nagy galanga (Alpinia galangal), kaffir lime héj

 

Allergének

Szóját és garnélát tartalmaz. Nyomokban halat és puhatestűeket tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1190 kJ / 280 kcal
Zsír: 21 g
- amelyből telített zsírsavak: 16 g
Szénhidrát: 19 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 4 g
Só: 2.67 g

 

Tárolás: Száraz helyen tárolandó.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!