Thai bazsalikom szójaolajban -thai pride

Minced thai basil in soybean oil -thai pride

Ár:
1.590 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 175 g
Bruttó egységár: 9 086 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thai bazsalikom fűszerpaszta, szójaolajban tartósítva, a friss fűszernövény kiváltására.

A thai bazsalikom (Ocimum basilicum var. thyrsiflora) Délkelet-Ázsiában honos zöldfűszer és gyógynövény, Thaiföldön horaphának, Kambodzsában chi neang vorngnak, Vietnámban húng quế-nak, Taiwanban káu-chàn-thahnak hívják. Édeskés, kifejezetten aromás, íze ánizsra és édesgyökérre emlékeztet, nagyon enyhén pikáns.

NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ sem a thai szent bazsalikommal (Ocimum tenuiflorum), amely éles, csípős és borsos, aromája pedig szegfűszegre emlékeztet, sem pedig az Európában használatos édes bazsalikom fajtákkal (Ocimum basilicum), mint a nagyon közkedvelt génovai változat, amely enyhén borsos, mentás, édeskés.

 

Felhasználás

Minden délkelet-ázsiai konyha használja a thai bazsalikomot valamilyen mértékben, a thaiok és vietnámiak különösen gyakran, de a taiwani, kambodzsai és láoszi receptekben is fellelhető.

Leginkább frissen vagy megsütve kerül az ételbe, de nyugodtan használjuk ezt a fűszerpasztát a friss helyett, ugyanazokban a receptekben, amelyekbe a frisset teszik bele. Adjuk a thai konyha panang curry-jéhez, thai piros- és -zöld curry-hez, thai bazsalikomos csirkéhez (thai stir fry étel), thai sült rizshez, pad kee mao-hoz (részeges tészta). Készítsünk belőle thai bazsalikomos pestot (thai bazsalikom, földimogyoró, rizsecet, halszósz, szezámolaj), nam prik horapát (thai bazsalikomos chilipaszta).

Használjuk vietnámi friss tavaszi tekercshez, déli stílusú Pho leveshez (vietnámi tésztaleves), banh cuon-hoz (sós rizspalacsinta tekercs), cà tím xào húng quế-hez (padlizsán stir fry bazsalikommal), bo kho-hoz (vietnámi marhapörkölt), bún riêu-hoz (rákos-paradicsomos-sertéshúsos tésztaleves), canh chua-hoz (édes-savanyú leves), bun bo hue-hez (vietnámi marhahúsleves).

Fűszerezzük vele a taiwani konyha san bei ji-jét (három poharas csirke), a kombodzsai konyha Cha kreung satch moan-ját (citromnádas csirke stir fry), csípős bazsalikomos csirkéjét, khmer halraguját és a Samlaa khaeng phet-ét (kambodzsai csirke curry).

Általánosságban, minden konyhától függetlenül, jó társítás sertéshúsos-, csirkehúsos-, marhahúsos-, tenger gyümölcseivel készült, paradicsom alapú és padlizsános ételekhez, salátadresszingek fűszerezésére.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

thai bazsalikom 85%, szójaolaj 8%, cukor, savanyúságot szabályozó E330

 

Allergének

Szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 481 kJ/116 kcal
Zsír: 8,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,1 g
Szénhidrát: 5,8 g
- amelyből cukrok: 2,8 g
Fehérje: 3,7 g
Só: 1,0 g

 

Tárolás: Felbontás után hűtőben tartandó.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!