Himalája só rózsaszín durvaszemcsés őrlőben -kotányi

Coarse pink himalayan salt mill -kotányi

Ár:
1.250 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 88 g
Bruttó egységár: 14 205 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Adalékanyagmentes, rózsaszín, durvaszemcsés jódozatlan himalája kősó, műanyag őrlőfejes, üvegtestű, nem újratölthető sómalomban, finom és durva őrlési beállítási lehetőséggel.

Észak Pakisztán Punjab tartományából származik, és a nevével ellentétben, nem is a Himalája hegységből bányásszák, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kézi kitermelés folyik ezekben a bányákban.

A himalája só tulajdonképpen egy - a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt - lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

A sószemcsék színe változó, van köztük fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín. Ez nemcsak általánosan a magas ásványi anyag tartalmának köszönhető, a vas jelenléte és annak mennyisége befolyásolja leginkább, hogy a sószemcse színe milyen lesz: minél több benne a vas, annál sötétebb rózsaszín, narancssárga vagy vörös lesz.

84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet stb.

Sóssága lágyabb, kevésbé hat sósnak az asztali sókhoz és más kősókhoz viszonyítva.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Kitűnő főzősó, utóízesítő, asztali só

Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, nyers vagy főtt, sós vagy édes ételekhez, gyümölcsökhöz, desszertekhez.

A sómalom őrlőfeje állítható, finom és durva szemcseméretűre is darálható a só.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Pakisztán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!