Jalfrezi szósz fűszeres csípős -geeta's

Jalfrezi sauce hot -geeta’s

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 350 g
Bruttó egységár: 4 843 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Csípős-fűszeres, paradicsomos-kókusztejes indiai stílusú főzőszósz és fűszerkeverék jalfrezi curry-hez. Használatra kész kényelmi termék, amely 2 - 3 adag curry-hez elég (lásd a lenti receptet).

Gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges ízesítőt, -színezőanyagot és hozzáadott tartósítószert. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is!

 

Mi is a jalfrezi?

A jalfrezi egy közepesen csípős, sűrű, szárazabb curry. Nem egy gazdag történelmi múltra visszatekintő, igazán autentikus indiai étel, sokkal inkább valamiféle brit-indiai fúzió, amely a brit raj idején, az indiai szubkontinensen fennálló közvetlen brit uralom időszakában született Nyugat-Bengálban, a maradék ételek felhasználásának roppant praktikus céljából. A brit gyarmatosítók gyakran rendeztek nagy összejöveteleket, vacsorapartikat, ahol az angol konyha igen tipikus sültjeit és egyszerű párolt zöldségköreteit szolgálták fel. A maradékokat nem akarták kidobni, így a helyi indiai szakácsaik másnap lepirították ezeket; az unalmasnak, íztelennek ható kész alapanyagokat az indiai ízlésvilághoz igazítva újrafűszerezték, és hagyma-paradicsom-zöld chili alapú fűszeres, sűrű, minimális mennyiségű mártásban kínálták egy új ételként. Ez volt a mai jalfrezi elődje: maradék angol alapanyagok indiai stílusban elkészítve. Napjainkban annyiban változott az egész, hogy már kevésbé készítik maradékból, inkább friss húst (csirke/garnéla, hal), panírt, zöldségeket használnak hozzá; olykor pácolják a húst; mindig kerül bele zöld kaliforniai paprika; fűszerezése szakács-függő; készítik sűrű-szaftos változatban is.

 

Felhasználás

Hozzávalók jalfrezi curry-hez (2 - 3 személyre)

Elkészítés

  1. Forrósítsuk fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben, dobjuk rá a húst, pirítsuk kb. 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a kupakban levő fűszerkeveréket, forgassuk össze, és süssük további 1 - 2 percig.
  3. Adjuk hozzá a szószt, és alacsony hőmérsékleten főzzük 15 - 20 percig, vagy amíg a hús megpuhul.
  4. Díszítsük friss korianderrel.
  5. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Köretként adjunk naant (tandoori kemencében sütött, kelesztett indiai lepénykenyér)/párolt basmatit és papadot (bő olajban sütött, vékony, ropogós, kelesztetlen kenyérféle urid lencse-lisztből), kínáljunk mellé mangó chutney-t.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, paradicsom, zöld és piros paprika (13%), vöröshagyma (9%), repcemagolaj, paradicsompüré koncentrátum, kókuszdiókrém, kukoricakeményítő, kókuszreszelék, só, cukor, fokhagyma, gyömbér, paprika, chili, tamarind koncentrátum, koriander levél, zöld chili, kurkuma, római köménymag, citromlé koncentrátum, burgonyakeményítő, rizsliszt, őrölt koriander, kardamom, szárított görögszéna levél, fűszerkivonat, fekete bors, fahéj, szegfűszeg, római kömény, babérlevél

 

Allergének

Nyomokban dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 397 kJ/95 kcal
Zsír: 6,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,4 g
Szénhidrát: 7,6 g
- amelyből cukrok: 3,5 g
Rost: 1,0 g
Fehérje: 1,2 g
Só: 1,0 g

 

Tárolás: Sötét, hűvös helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva 4 napig fogyasztható.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!