Jalfrezi szósz médium -patak's

Jalfrezi suace medium -patak’s

Ár:
1.750 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 450 g
Bruttó egységár: 3 889 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Közepesen csípős-fűszeres, paradicsomos indiai stílusú főzőszósz jalfrezi curry-hez. Használatra kész kényelmi termék, amely 4 adag curry-hez elég (lásd a lenti receptet).

Gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges ízesítőt, -színezőanyagot és hozzáadott tartósítószert. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is!


Mi is a jalfrezi?

A jalfrezi egy közepesen csípős, sűrű, szárazabb curry. Nem egy gazdag történelmi múltra visszatekintő, igazán autentikus indiai étel, sokkal inkább valamiféle brit-indiai fúzió, amely a brit raj idején, az indiai szubkontinensen fennálló közvetlen brit uralom időszakában született Nyugat-Bengálban, a maradék ételek felhasználásának roppant praktikus céljából. A brit gyarmatosítók gyakran rendeztek nagy összejöveteleket, vacsorapartikat, ahol az angol konyha igen tipikus sültjeit és egyszerű párolt zöldségköreteit szolgálták fel. A maradékokat nem akarták kidobni, így a helyi indiai szakácsaik másnap lepirították ezeket; az unalmasnak, íztelennek ható kész alapanyagokat az indiai ízlésvilághoz igazítva újrafűszerezték, és hagyma-paradicsom-zöld chili alapú fűszeres, sűrű, minimális mennyiségű mártásban kínálták egy új ételként. Ez volt a mai jalfrezi elődje: maradék angol alapanyagok indiai stílusban elkészítve. Napjainkban annyiban változott az egész, hogy már kevésbé készítik maradékból, inkább friss húst (csirke/garnéla, hal), panírt, zöldségeket használnak hozzá; olykor pácolják a húst; mindig kerül bele zöld kaliforniai paprika; fűszerezése szakács-függő; készítik sűrű-szaftos változatban is.


Felhasználás

Hozzávalók jalfrezi curry-hez (4 személyre)

Elkészítés

  1. Forrósítsuk fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben, dobjuk rá a garnélát/panírt pirítsuk kb. 3 percig.
  2. Adjuk hozzá a szószt, keverjük össze, és alacsony hőmérsékleten főzzük 12 - 15 percig, vagy amíg elkészül.
  3. Díszítsük friss korianderrel.
  4. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Köretként adjunk naant (tandoori kemencében sütött, kelesztett indiai lepénykenyér)/párolt basmatit és papadot (bő olajban sütött, vékony, ropogós, kelesztetlen kenyérféle urid lencse-lisztből), kínáljunk mellé mangó chutney-t.
  • Próbáljuk ki csirkével vagy zöldségekkel.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, piros és zöld paprika 8%, paradicsom 6%, repceolaj, hagyma, őrölt fűszerek 3% (fűszerek, koriander), cukor, módosított kukoricakeményítő, szárított hagyma, paradicsompüré sűrítmény, szárított kókusz 1%, fokhagymapüré, só, gyömbérpüré, sav (E330, E260), római köménymag, őrölt mustár, paprikakivonat, szárított korianderlevél

 

Allergének

Mustárt tartalmaz. Földimogyorót és dióféléket tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 372 kJ/90 kcal
Zsír: 5,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g
Szénhidrát: 7,6 g
- amelyből cukrok: 5,0 g
Fehérje: 1,2 g
Só: 0,7 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Lengyelország

 

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!