Bami goreng fűszerpaszta -koningsvogel

Bami goreng spice paste -koningsvogel

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 14 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós-édeskés fűszerpaszta a jól ismert indonéz sült/pirított tésztához, a bami/bakmi gorenghez, vagy másik nevén a mi/mie gorenghez. Kulcsfontosságú ízesítője az édes szójaszósz (ketjap manis). Egyszerű étel, mégis rendkívül ízletes, elkészítése gyors és könnyű (lásd lent a receptet).

A bami szó szerint sertéshúsos tésztát jelent, és a kezdetekkor, amikor az Indonéziába bevándorló kínaiak magukkal hozták ezt az ételt, még valóban ezzel is készült kizárólag, de mára már minden más húsfélét is használnak, valójában ezért nincs különbség a bami és mi goreng között: mindkettőhöz halványsárga búzatésztát használnak, ugyanúgy ízesítik, és hasonló a hozzáadott húsfélék köre is.

 

Felhasználás

Bármilyen fajta bami gorenghez (csirkés, garnélás, stb.) használhatjuk. Friss vagy szárított sárga búzatésztára lesz szükségünk, amit tojással, különféle zöldségekkel és/vagy valamilyen húsfélével és/vagy tenger gyümölcseivel piríthatunk össze.

Két másik, nagyon hasonló ételhez is jó, amelyek valójában ugyanúgy készülnek, mint a bami goreng, csak más tésztával: a bihun gorenghez, ami bihonnal (rizs vermicelli) készül, illetve a kwetiau gorenghez, amihez viszont széles rizsmetéltet használnak. A tésztát leszámítva ez a két étel ugyanúgy készül, mint a bami goreng.

Bami goreng hozzávalók (4 személyre)

  • 100 g Koningsvogel Bami goreng fűszerpaszta
  • 2 ek növényi olaj
  • 250 g csirkehús
  • 250 g wokzöldség
  • 500 g tojásos (sárga) búzatészta (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)

Elkészítés

  1. Hevítsük fel az olajat közepes/nagy lángon egy wokban vagy tapadásmentes serpenyőben. Adjuk hozzá a feldarabolt húst, és dobva-rázva pirítsuk 2 percig.
  2. Adjuk hozzá a a fűszerpasztát, majd a zöldségeket, pirítsuk 2 percig.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Adjuk hozzá a kész tésztát, és dobva-rázva pirítsuk még 2 percig.
  5. Tálaljuk forrón.

TIPP

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hagyma (szulfit), napraforgóolaj, paprikapor, szójaszósz (melasz, szójabab, só, karamell, tartósítószer E211), sav E270, aroma, fokhagymapor, bors, tartósítószer (E260, E200, E210)

 

Allergének

Szóját, szulfitot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2051 kJ/490 kcal
Zsír: 35,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,27 g
Szénhidrát: 41,2 g
- amelyből cukrok: 16,3 g
Fehérje: 5,4 g
Só: 1,02 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Hollandia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!