Sambal nasi goreng -koningsvogel

Sambal nasi goreng -koningsvogel

Ár:
3.150 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 360 g
Bruttó egységár: 8 750 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Hollandiában gyártott indonéz stílusú chilipaszta, egy sambal, ami kifejezetten nasi goreng-hez (indonéz sültrizs) készült.


Hagymaalapú, közepesen csípős, édeskés, kevéssé sós, krémes, homogén ízesítő. Vegán termék, nem tartalmaz ízfokozót, mesterséges színezéket.

 

Mi a sambal?

A sambal valójában egy gyűjtőfogalom, indonéz chilipaszták, salsák és szószok sokaságát takarja, több, mint 300 változata van csak Indonéziában, attól függően, hogy milyen chiliből, ill. milyen másodlagos alapanyagokból készül, milyen az állaga, melyik régióból származik stb. Bár Malajziában, Srí Lankán, Brunei-ben és Szingapúrban, ill. Hollandiában és Suriname-ben is nagyon elterjedt, az nem vitatott, hogy a sambal indonéz eredetű.

A hagyományos sambalok alapja a chilipaprika (általában többfélét használnak). Ezt egészítik ki különböző „másodlagos” alapanyagokkal, mint pl. erjesztett garnélapaszta (terasi/trassie), fokhagyma, hagyma, salottahagyma, mogyoróhagyma, paradicsom, pálmacukor, limelé, szardella, tamarind, édes szójaszósz (ketjap manis), mangó stb. A hozzávalókat mozsárban zúzzák darabosabb, kevésbé egynemű pasztává, vagy darabolják/aprítják. Két fő kategóriába sorolják: nyers (sambal mentah - főként Kelet-Indonézia), hőkezelt (sambal masak - főként Nyugat-Indonézia). Csípőssége igen széles skálán mozog: a nagyon enyhe, édeskéstől egészen az extrém csípősig, attól függ, hogy milyen chilifajtát használnak éppen.

A kereskedelmi forgalomban kapható sambalok - a darabos, nem egynemű, salsa-szerű hagyományosakhoz képest - inkább szószra emlékeztetnek, sűrűbbek, állaguk krémesebb, homogénebb.

 

Felhasználás

Kitűnő ízesítő nasi goreng-hez (indonéz sült rizs), bármilyen bakmi/mie goreng-hez (indonéz sült tészta), kwetiau goreng-hez (indonéz sült lapos tészta).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

darált hagyma 52% (szulfit), napraforgóolaj, darált piros chili, lágy barna cukor, aroma, fokhagymapor, tartósítószer: E200, E210, E260

 

Allergének

Szulfitot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1946 kJ / 467 kcal
Zsír: 27.1 g
- amelyből telített zsírsavak: 2.99 g
Szénhidrát: 46.8 g
- amelyből cukrok: 24.8 g
Fehérje: 6.30 g
Só: 2.65 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Hollandia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!