*teriyaki marinád gluténmentes -kikkoman

Teriyaki marinade gluten-free -kikkoman

Ár:
3.650 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 14 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Gluténmentes szójaszósz alapú, sós - édeskés - umamis - fűszeres, Európában gyártott japán marinád. Bár teriyaki marinádnak hívják, a teriyaki stílusú elnevezés helytállóbb lenne, ugyanis nem az alapértelmezett mirinnel vagy sakéval készült, hanem borral, és különféle fűszereket (fokhagyma, hagyma, egyéb) és ízesítőket (ecet) adtak hozzá, amelyek a klasszikus japán teriyaki keveréknek nem alkotói (ezeket inkább csak nyugati változatokba szokták „belecsempészni”).

A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan - cukorral édesített - szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-saké-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.

A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.

 

Felhasználás

Használjuk grillezendő vagy roston sütésre szánt zsírosabb halak (tonhal, angolna, lazac stb.), tenger gyümölcsei, fehér- (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsok (marha, sertés, kacsa), sütőben/serpenyőben sült- vagy párolt húsok, -zöldségek pácolásához (min. 30 perc – 2 óra).

Kipróbálhatjuk ízesítőként stir fry-okhoz, ázsiai stílusú tésztaételekhez, teriyaki csirke húsgombócokhoz, teriyaki sült rizshez.

Ha redukcióval besűrítjük, jó kis öntetet kapunk, amit bármilyen grillezett/sütőben sült/serpenyőben pirított húshoz, -tofuhoz, zöldséghez vagy ázsiai stílusú zöldség- vagy tésztasalátához tudunk társítani. Teriyaki majonézhez, keverjük össze majonézzel.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

gluténmentes szójaszósz (víz, szójabab, étkezési só, szeszecet), bor (szulfitot tartalmaz), cukor, víz, szeszecet, étkezési só, fűszerkivonatok, vöröshagymapor, fokhagymapor

 

Allergének

A termék szóját, szulfitot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 430 kJ/101 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 14 g
- amelyből cukrok: 14 g
Fehérje: 6,9 g
Só: 11,5 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: EU

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!