Umami paszta chilivel bio -clearspring

Organic umami paste with chilli -clearspring

Ár:
4.680 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 150 g
Bruttó egységár: 31 200 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Enyhén csípős japán ízesítő, egy természetes ízfokozó fűszerpaszta, tömény umami íz-forrás. Bio, vegán, gluténmentes termék. Kitűnő sóhelyettesítő, magas a fehérjetartalma, zsírszegény, csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. Fő összetevői, a szójaszósz és a kojival beoltott, erjesztett rizs umamiban és természetes glutamátban gazdag alapanyagok.

Hagyományos módszerrel készül: a rizshez koji kultúrát (Aspergillus oryzae nevő erjesztőgombával beoltott főtt rizs) adnak, majd hagyják fermentálódni, és miután a természetes erjedési folyamat lezajlott, szójaszósszal és chilivel vegyítik, melynek eredménye egy hihetetlenül finom, ízgazdag, sokoldalú fűszerpüré lesz.

 

Mi is az umami?

A 20. század elején fedezte fel egy japán vegyész, és ma már 5. ízként ismerik el. Semmihez sem igazán fogható, de azért valamelyest körülírható: leginkább a húsleves ízét idézi, földes, lágyan sós, selymes, gazdag, de önmagában nem nevezhető finomnak, más ételekkel/alapanyagokkal együtt kölcsönhatásban válik érdekessé, ugyanis fokozza, kiemeli és elmélyíti, ill. lekerekíti és kiegyensúlyozza az ételek ízét, amolyan titkos ízösszetevő, amitől az étel életre kel, kinyílik és mélyül az ízvilága, az unalmas izgalmas lesz.

Természetes umami ízben gazdag pl. a parmezán, a paradicsom, a zeller, a fekete olajbogyó, a szárított shiitake, az algák, a szardella, a pácolt húskészítmények, a hús- és élesztőkivonat, az erjesztett készítmények, mint szójaszósz, miso, halszósz, rákpaszta stb.

 

Felhasználás

Tulajdonképpen szinte bármilyen ételhez használható, mint természetes ízfokozó. Leggyakrabban tésztaételekhez, rakott ételekhez, levesekhez, mártogatókhoz, marinádokhoz, ragukhoz chilipasztákhoz adják hozza. Óvatosan adagoljuk, tömény!

Íme néhány konkrétabb példa a használatára. A felsorolás nem kimerítő jellegű, mert valójában csak a kreativitás szab határt, hogy mikor-mire használjuk, úgyhogy kísérletezzünk csak bátran! Keverjük össze vajjal/olívaolajjal, vagy főzzük össze paradicsomszósszal, és egy igen ízletes tésztaszószt kapunk. Kenjük vékony rétegben krékerre, crustinire, használjuk szendvicsekben, burgerekben, bruschettában. Társítsuk bármilyen semleges ízű zöldséggel (pl. padlizsán, tökfélék, burgonya, uborka), édesburgonyával, sütőtökkel, sárgarépával, tojásos ételekkel, grillezett zöldségekkel, -tofuval, darált húsos ételekkel (fasírt, pásztor pite, húsgombóc, lasagne, moussaka, töltött paprika, stb.), darált húsos ételek vegán változataihoz. Készítsünk fűszervajat vele, vegyítsük el vinaigrette dresszingben, majonézben, ketchupban, pizzaszószban, pestoban, BBQ szószokban, vörös bor mártásban, adjunk egy keveset a sült rizshez, stir fry-okhoz, zöldségpürékhez; készítsünk belőle mártogatót sushihoz. Dörzsöljük húsokra, halakra, tenger gyümölcseire, sütés előtt.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

bio szójaszósz 47% (víz, bio szójabab, bio búza, tengeri só), víz, bio chili paprika 0,7%, bio erjesztett rizs 28% (bio rizs, koji 0,01%)

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 445 kJ/105 kcal
Zsír: 0,4 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 20,0 g
- amelyből cukrok: 3,0 g
Fehérje: 5,4 g
Só: 6,3 g

 

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után tartsuk hűtőben, és 8 hónapon belül fogyasszuk el.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!