Yakitori szósz -ebara

Yakitori sauce -ebara

Ár:
1.850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 240 g
Bruttó egységár: 7 708 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szójaszósz alapú, édes-sós, umami-gazdag japán szósz vagy tare, yakitorihoz.

A yakitori világszerte ismert és nagyon népszerű, faszén fölött grillezett japán nyársétel, amit eredendően csirkéből (ritkábban sertésből) készítenek. Ízesítését tekintve 2 változata ismert: sós (shio) és sós-édes (tare), ez utóbbihoz egy speciális szószkeveréket, ún. tare-t használnak, amivel sütés közben vagy utána kenegetik a húst. Az autentikus yakitori szósz alapja teljesen azonos a teriyakihoz használt szósz összetételével, mirin, sake, szójaszósz és cukor keveréke. Ezt legtöbbször tovább ízesítik valamilyen fűszerrel, mint pl. cayenne bors, shichimi, japán sansho bors, fekete bors és wasabi.

Sokféle yakitori létezik, attól függően, hogy milyen csirkerészt és egyéb alapanyagot használnak, mint pl. a momo yakitori (felsőcombból), a tebasaki yakitori (szárnyból), a reba yakitori (májból), negima yakitori (felsőcombból és újhagymadarabokból), tsukune yakitori (csirke fasírtból), a nem annyira mindennapi shiro yakitori (csirke vékonybélből) stb.

 

Felhasználás

Elsősorban mindenféle yakitorihoz vagy nyárson sült csirkéhez ajánlott, mint marinád, locsoló szósz, glazúr (fényező szósz), ill. mártogató, de természetesen más húsokhoz (marha, sertés, esetleg tenger gyümölcsei), ill. zöldségekhez, tofuhoz is kipróbálhatjuk.

A nyársunkat készíthetjük csirkemellből, -szárnyból, -felsőcombból, -májból, -zúzából, -vékonybélből, -fasírtból, -porcból stb. Az ideális nyárs erre a célra a viszonylag rövid, ún. fegyver nyárs (golf nyárs) vagy teppogushi, de bármilyen lapos nyárs is megteszi, végső esetben bambusz saslik pálca is használható. A legfinomabb yakitori (füstös, karamellizált, itt-ott kicsit megégett) értelemszerűen a grillen sütött, de ízletes lesz a sütőben roston sütött verzió is.

Hogy hogyan fogyasztjuk, teljesen ránk van bízva, kínálhatjuk rágcsálnivalóként egy pohár hideg sör mellé, partikon finger food-ként, önmagában előételként vagy valamilyen körettel főételként.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, hidrolizált szójafehérje, szójaszósz 46% (búza, szójabab, só), erjesztett ízesítő (rizs, rizsmaláta, só, alkohol, keményítőszirup), só, citromlé, módosított kukoricakeményítő, sűrítőanyag E415, színezék E150a, ízesítő

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 649 kJ/155 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 34 g
- amelyből cukrok: 34 g
Fehérje: 3,8 g
Só: 2,7 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!