Kínai stílusú konyhai bárd fanyelű 20,7 cm -seki ryu

Chinese style kitchen cleaver 20.7 cm -seki ryu

Ár:
22.501 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

 

Termékleírás

Ezt a késtípust Kínában "TAO"-nak hívják, ami kardot jelent, a japánok chuka bocho-nak nevezik. A kínai stílusú bárdok sokfélék lehetnek, vékonyabb-rövidebb-alacsonyabb pengével, vastagabbal vagy egészen masszív-nehéz-vastaggal, és a penge fajtájától függően különféle célokra is használják.

Ez az eszköz egy Japánban gyártott kínai stílusú konyhai bárd/kínai stílusú séfkés. Abban különbözik a hagyományos konyhai késektől, hogy a pengéje vastagabb, magasabb és szélesebb, ezért a "nagyobb" alapanyagok szeletelésére is alkalmas, mint pl. hús, csirke.

Nagy téglalap alakú, magas (92 mm), éles pengéje 2 mm vastag. Éle szinte teljesen egyenes, a leélezési vonala (shinogi vonal) elég magasan van, a leélezési vonalig a penge egyenes. Bár nagyon hasonlít egy húsbárdhoz, mégsem ugyanaz, mivel a húsbárdnak sokkal vastagabb a pengéje és lágyabb acélból készül, ami alkalmassá teszi a csontok és ízületek, porcok átvágására, anélkül, hogy eltörne vagy kicsorbulna.

Magas krómtartalmú rozsdamentes acélból (420J2 - HRC 53(+/-)) készült, amit könnyű élezni, és kell is elég gyakran, viszont erősen korrózióálló és jól elnyeli az intenzív vagy hirtelen ütések energiáját, anélkül, hogy eltörne.

Markolata japán tölgy, rozsdamentes acél szegeccsel rögzített markolattüskével. Mindössze 315 g összsúlyával kezdőknek is ideális.

Műszaki adatok

  • Kés típusa: kínai stílusú konyhai bárd
  • Kés súlya: 315 g
  • Kés teljes hossza: 320 mm
  • Penge hossza: 207 mm
  • Penge típusa: kétoldali leélezésű
  • Penge anyaga: magas krómtartalmú rozsdamentes acél (420J2)
  • Penge keménysége: HRC 53 (+/-)
  • Penge magassága: 92 mm
  • Penge vastagsága: 2.1 mm
  • Markolat hossza: 105 mm
  • Markolat anyaga: japán tölgy
  • Markolat típusa: markolattüskés, szegecselt

 

Használat

Otthoni használatra szánt bárdszerű konyhakés.

Speciális lapos, magas pengéje, egyenes éle gyümölcsök, puha és keményebb, kisebb és nagyobb zöldségek, csont nélküli húsok szeleteléséhez, kockázásához, aprításához, ill. precíz vágások végrehajtásához, mindenféle aromás zöldfűszer aprításához való. Csontok és ízületek, porcok átvágására nem megfelelő eszköz. A lapos penge nagyon jó fokhagyma, citromnád és gyömbér összezúzására.

Spatulaként is használható, a feldarabolt alapanyag vágódeszkáról főzőedénybe való átvitelére.

A penge és az él formája nagyjából csak a toló- és húzóvágást teszi lehetővé, de azt nagy biztonsággal.

Fontos!

  • Kerüljük a penge erős savakkal való érintkezését.
  • Ne tegyük mosogatógépbe! Mindig kézzel mossuk, és töröljük szárazra.
  • Havonta egyszer/kétszer élezzük meg.

 

Az összetevőkről

 

Származási hely: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!