Édes-savanyú szósz -healthy boy brand

Sweet & sour sauce -healthy boy brand

Ár:
2.189 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 8 756 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thaiföldön készített, kínai ihletésű édes-savanyú szósz, viszonylag egyszerű összetétellel, az ananász és cukor adja az édes, az ecet pedig a savanyú alapot.

Az eredeti kínai édes-savanyú szósznak a származása homályos, de alkotóelemeit illetően úgy tartják, hogy mindössze rizsecetből és cukorból készült, főzés nélkül, színe halványsárga volt, és ízesítőként vagy mártogatóként használták.

Később változott az összetétele, bizonyos tartományokban gyümölcspürét (pl. ananász, körte) adtak hozzá, esetleg fűszereket is (pl. gyömbér, szegfűszeg, stb.), máshol különféle szószokat, eleinte csak szójaszószt, majd a nyugatiasítás során Worcestershire szószt és ketchupot vagy paradicsomot, vagy szójaszószt és ketchupot.

 

Felhasználás

Thaiföldön közkedvelt mártogató szósz tavaszi tekercshez és rák- vagy garnéla tekercshez.

Mint mártogató isteni dumplingok-hoz (ázsiai töltött gombóc-szerű falatok) is, tojásos tekercshez, wonton-hoz, csirkefalatokhoz, sült garnélához, bármilyen bő olajban sült előételhez. Egzotikus glazúr grillhúsokhoz (pl. csirkeszárny, sertésborda), grillezett garnélához, a sütés befejező szakaszában történő kenéshez, fényezéshez.

Megfelelő a klasszikusnak számító édes-savanyú csirkéhez, a szecsuáni konyha édes-savanyú sertésszűzéhez, az észak-kínai édes-savanyú sertésbordához, a Jiangsu tartománybéli édes-savanyú halhoz.

Használható sertés-, csirke-, tenger gyümölcsei-, zöldség-, tofu alapú gyors stir-fry-okhoz, ahol a fő összetevőt először bő olajban vagy serpenyőben elősütik, és csak utána pirítják és rázzák össze a szósszal.

Kiváló édes-savanyú húsgolyókhoz, ázsiai stílusú salátaöntethez. Egyszerű és nagyszerű párolt rizsre rálocsolva.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, ecet, ananász, só, módosított tápióka keményítő, ízfokozó E621, színezék E124

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 739 kJ/176 kcal
Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 42 g
- amelyből cukrok: 39 g
Fehérje: 0,6 g
Só: 3,0 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Thaiföld

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!