Fekete bors stir-fry szósz -lobo

Black pepper sauce -lobo

Ár:
490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 9 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, pikáns, fűszeres, csípősThaiföldön készült – fekete bors szósz (Prik Thai dum szósz), 9% fekete bors tartalommal.

Tömény és intenzív, mint egy fűszerpaszta. Nagyon hasonlít az eredeti kínai fekete bors szószokhoz, a szokásos szójaszósz, fokhagyma, fekete bors, cukor mellett osztrigaszószt is tartalmaz, és kevésbé csípős, mivel relatív alacsony a hozzáadott fekete bors mennyisége.

Eredetileg a fekete bors szósz a délkelet-kínai kantoni konyhához köthető, többek között a jól ismert fekete borsos marha stir-fry-t ízesítik ezzel, és általában Shaoxing rizs főzőbort, osztrigaszószt, és néha gyömbért is adnak hozzá.

Mivel az észak-thaiföldi konyhát a kínai is befolyásolta, Thaiföldön is népszerű lett ez az ízesítő, amit többnyire igyekeznek a thai ízlésvilághoz igazítani.

 

Felhasználás

Multifunkcionális” szósz, használhatjuk, mint:

  • ízesítő hússal/hallal/tenger gyümölcseivel készült kínai stílusú- vagy thai stílusú stir-fry-okhoz (pl. thai stílusú fekete borsos marha stir-fry), ázsiai rizses/tészta ételekhez, mártásokhoz, szószokhoz, salátadresszingekhez;
  • mártogató szósz párolt vagy tempurában sült húsokhoz, -zöldségekhez, -tenger gyümölcseihez;
  • öntet (hígítani kell) kemény, fehér húsú halakhoz, tenger gyümölcseihez, sültekhez (pl. a híres hongkongi fekete bors-szószos csontozott csirke felsőcomb), grillezett és BBQ húsokhoz, steak-hez;
  • marinád húsokhoz, halakhoz
  • mártás (pl. kínai stílusú párolt tofuhoz és gombához)

Thai hal stir-fry hozzávalók (2 - 3 személyre)

  ♦ 1 tasak Lobo fekete bors szósz

  ♦ 250 g halfilé (falatnyi darabokra vágva)

  ♦ 2 ek növényi olaj

  ♦ ⅓ kaliforniai paprika (felkockázva)

  ♦ ½ hagyma (felszeletelve)

  ♦ újhagyma (feldarabolva, díszítéshez)

Elkészítés

 1/ Egy wokban/serpenyőben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a paprikát, a hagymát, majd a fekete bors szószt, és rázva pirítsuk közepes hőfokon.

 2/ Adjuk hozzá a halat, és pirítsuk óvatosan, amíg elkészül.

 3/ Szórjuk rá az újhagymát, tálaljuk forrón jázmin rizzsel.

TIPP:

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hagyma, osztrigaszósz (víz, osztriga kivonat, cukor, szójaszósz [szójabab, búza, víz, só], módosított tápiókakeményítő, só, színezék: E150d; stabilizátor: E415), cukor, pálmaolaj, fekete bors 9%, szójaszósz por (búza, szójabab), ízfokozók: E621, E635; só, koriandergyökér, stabilizátor: E415; színezék: E150a

 

Allergének

Szóját, búzát és osztrigát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 828 kJ / 198 kcal
Zsír: 7.2 g
- amelyből telített zsírsavak: 2.8 g
Szénhidrát: 23 g
- amelyből cukrok: 17 g
Fehérje: 3.9 g
Só: 6.3 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!