Kandírozott citromhéj

Ár:
415Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 2 075 Ft/kg

A termékről

Kandírozáskor a gyümölcs víztartalmát cukorral helyettesítjük. Átnéztük, hogy milyen gyümölcsök alkalmasak erre, s mivel próbálkozunk hiába.
A gyümölcsök kandírozással való eltarthatósága a cukor konzerváló hatásán alapul. Ilyenkor a gyümölcsökben lévő vizet cukorral helyettesítjük. Ehhez a gyümölcsöket koncentrált cukoroldatba kell helyeznünk.
A gyümölcs sejtjeiben lévő cukor sűrűsége jóval kisebb, mint a körülvevő oldaté, így a sejtfalakon koncentráció-kiegyenlítődés jön létre: a víz kiszivárog, a cukor pedig be. Ehhez sok időre van szükség, a kandírozás ezért elég időigényes munka.

Összetevők

citromhéj, cukor, glükóz szirup, savanyúságot szabályozó E330, tartósítószer E220, színezék E104.

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!