TERMÉKEINK

Kandírozott narancsív

Kandírozott narancsív

Ár:
599 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 5 990 Ft/kg

A termékről

kandírozott narancshéj (ív)

Kandírozáskor a gyümölcs víztartalmát cukorral helyettesítjük. Átnéztük, hogy milyen gyümölcsök alkalmasak erre, s mivel próbálkozunk hiába.

A gyümölcsök kandírozással való eltarthatósága a cukor konzerváló hatásán alapul. Ilyenkor a gyümölcsökben lévő vizet cukorral helyettesítjük. Ehhez a gyümölcsöket koncentrált cukoroldatba kell helyeznünk.

A gyümölcs sejtjeiben lévő cukor sűrűsége jóval kisebb, mint a körülvevő oldaté, így a sejtfalakon koncentráció-kiegyenlítődés jön létre: a víz kiszivárog, a cukor pedig be. Ehhez sok időre van szükség, a kandírozás ezért elég időigényes munka.

Összetevők

narancshéj, cukor, glükózszirup, savanyúságot szabályozó E330, tartósítószer E220, színezék (E104, E129).

A kiválasztott termék a kosárba került!