*japán majonéz -kenko

Japanese mayonnaise -kenko

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 7 300 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Nagyon sajátos, umami-gazdag japán majonéz: ízvilága, állaga, kiszerelése mind-mind másabb, mint a mi megszokott majonézeinké. A normál (főleg amerikai) majonézek általában egész tojásból készülnek, és fehér ecettel ízesítik, míg a Kenko-hoz, és minden más japán majonézhez tulajdonképpen, csak a tojássárgáját használják, és különféle gabonaecetek keverékét adják hozzá. Krémesebb és sűrűbb állagú, sárgásabb színű, tojásosabb ízű, édeskésebb, savanykásabb, egy diszkrétebb savassággal. De, ami a valódi és egyértelmű különbség, hogy a japán majonéz ízfokozót tartalmaz, amitől az egésznek egy sokkal intenzívebb és mélyebb össz-ízhatása van, és éppen ez az, ami miatt, mindenki imádja.

A japán majonézt, mint olyant Toichiro Nakashima „találta fel” 1924-ben. Az amerikai majonéz japán specifikus változatát akarta elkészíteni, és sikerült egy olyan terméket létrehoznia, ami azóta is egyik nagy kedvenc Japánban és világszerte. A Kewpie márkájú majonéz, az eredeti, első és mindmáig legnépszerűbb japán majonéz. Ennek mintájára született később a valamivel olcsóbb Kenko márkájú, második legnépszerűbb majonéz, amely nagyon hasonlít a Kewpie-re, minden szempontból, összetételben, állagban, színben, sőt csomagolásban is: egy piros felpattintható kupakos, átlátszó, teljesen feliratmentes, puha műanyag flakonban kapható, a külső csomagolásán az ikonikus piros Kewpie baba logóra hasonlító narancsszínű szakács babafigura.

 

Felhasználás

Bármivel jó, és ezerféleképpen használható, mint öntet, mártogató, salátadresszing vagy akár kötőanyag.

Japánban alapszósznak számít, a tonkatsu szósszal párban használják tonkatsuhoz (japán rántott sertéshús), csirke katsuhoz, menchi-katsuhoz (darált húsfasírt, morzsába forgatva, bő olajban sütve), hamu katsuhoz (sonka katsu), gyu katsuhoz (marha katsu), katsu sandohoz (katsu szendvics), korokkehoz (japán darált hús-burgonya krokett).

Locsolják okonomiyakira (sós palacsintaszerűség, káposztával, hússal vagy tenger gyümölcseivel és különböző öntetekkel), modan yakira (okonomiyaki változat), negiyakira (okonomiyaki változat), takoyakira (polipos sült golyócskák), yakisobára (tészta stir fry), temaki sushira, és kevésbé szokványosan japán sült rizsre. Kínálják mártogatóként karaage-hez (lisztbe vagy keményítőbe mártott hús/hal, amit bő olajban sütnek ki), tempurákhoz (liszt-víz-tojás keverékébe forgatott, bő olajban sütött tenger gyümölcsei, hús vagy zöldség).

Bár másabb, mint standard majonéz, bátran használhatjuk a helyettesítésére. Kenjük szendvicsre, burgerekbe, adjuk, mint mártogató szószt bő olajban sült vagy sütőben sült zöldségekhez, sajtgolyókhoz, zöldség-, hús-, gabonafasírtokhoz, csípős csirkeszárnyakhoz, csirkefalatokhoz, halrudacskához, kétszersültekhez, kenyérrudacskákhoz.

Keverjük el coleslaw-ban, burgonyasalátában, tojássalátában, tésztasalátákban, locsoljuk tonhalsalátára, friss salátákra, sós palacsintára, kaszinótojásra, pizzára, héjában sült, töltött burgonyára, tócsnira.

Dúsítsuk vele a mártogató szószokat, kencéinket. Használjuk, mint alap tartármártáshoz, sültkrumpli szószhoz (majonézes ketchup), remoulade mártáshoz. Ha ízesítjük, új szószt kapunk, adjunk hozzá fokhagymát/curry-t/chilit/szezámolajat/miso pasztát/szójaszószt/chiliszószt/wasabit/tormát/ume su-t (japán szilva ízesítő) stb.

Próbáljuk ki valamelyest kevésbé szokványos társításokban is. Bármilyen furcsán is hangzik, ez a krémes keverék tökéletes marinád majonézes grillezett csirkéhez, grillezett sajthoz. A legegyszerűbb módja, hogy úgy varázsoljuk ízletessé a grillételünket, hogy mellette egy extra ropogós réteggel is bevonjuk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

növényi olaj 68% (szója, repce), sózott tojássárgája (tojássárgája 17%, só), víz, főzött ecet (alkohol, szaké üledék, búza, rizs, árpamaláta, kukorica, só, víz), ízfokozó (E621), mustármag, fűszerkivonat (mustármag, chili, szójabab)

 

Allergének

Szóját, tojássárgáját, búzát, árpát, mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2748 kJ/668 kcal
Zsír: 73 g
- amelyből telített zsírsavak: 7,5 g
Szénhidrát: 0,5 g
- amelyből cukrok: <0,5 g
Fehérje: 2,9 g
Só: 1,9 g

 

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!