*thai jázmin rizs barna -royal thai

Thai jasmine brown rice -royal thai

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 2 290 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thai barna jázmin rizs, hosszúszemű, aromás Indica rizsfajta. Alakja hasonlít a fehér, feldolgozott változathoz. Hasonló íze van, mint a zabnak, de megvan az enyhén édeskés, virágos aromája is, amely a fehér jázmin rizst jellemzi.

Színe halványbarnás, mivel csak a pelyvát távolítják el róla, maghéja, csírája és az endospermium (a rizsszem beltartalma) érintetlen marad. Épp emiatt táplálkozási szempontból értékesebb, magas a rosttartalma, tartalmaz A és B vitamint, béta karotént, ásványi anyagokat (vas, foszfor, magnézium, szelén, mangán), ill. antioxidánsokat.

Főzés során a szemek hosszúsága nem nagyon változik, mert a maghéj miatt merevebb a szerkezete; könnyű, száraz, kicsit rágósabb állagú; a szemek nem tapadnak össze, főzési ideje hosszabb, mint a fehér jázminé.

 

Felhasználás

Bármilyen olyan ételhez használható, általánosságban, amelyet fehér jázminnal készítenénk: használjuk stir-fry-hoz, sült rizshez, thai stílusú curry mellé, salátákhoz.

Jó köret grillezett, sült és párolt ételekhez.

Különösen jól kiegészíti a szaftos ételeket.

Vegyíthetjük fehér jázmin rizzsel, ez esetben érdemes a két fajtát külön főzni, mivel főzési idejük eltérő.

 

Elkészítés

Főzés előtt a rizst szűrőbe helyezve, hideg, folyóvízben mosd meg: ha ragacsosabb rizst szeretnél, akkor röviden öblítsd, ha minél kevésbé összetapadó rizst szeretnél, akkor addig mosd, amíg az átfolyó víz tiszta nem lesz.

Edényben való főzés

Forraljuk fel az előáztatott rizst bő vízben, közepes hőfokon. Miután felforrt, fedjük le, és alacsony hőfokon 40-50 percig főzzük. A végén öntsük le róla a vizet, ha szükséges; fedjük le, hagyjuk állni 3-5 percet, és villával lazítsuk fel a végén.

Egy másik lehetőség: 1 rész rizshez 2 rész vizet adunk, felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve tovább főzzük, még 40 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig, majd lazítsuk fel villával.

Rizsfőzőben való főzés

1 rész rizshez 1,5 - 2 rész hideg vizet érdemes használni. Amikor a rizs elkészült, és a rizsfőző melegen tartó funkciója kezd működni, hagyjuk pihenni 15-20 percig, anélkül, hogy felnyitnánk a rizsfőző tetejét.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

barna jázmin rizs

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1498 kJ/358 kcal
Zsír: 3,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 74 g
- amelyből cukrok: 1,0 g
Fehérje: 7,1 g
Só: 0 g

 

Tárolás: Száraz helyen tárolandó!

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!