*basmati rizs kókusszal, chilivel és citromnáddal párolt -tilda

Coconut, chilli & lemongrass basmati rice -tilda

Ár:
1.650 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 6 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Párolt, aromás basmati rizs, édeskés, krémes kókusszal, tüzes chilivel és illatos citromnáddal.

Thai ízvilágot idéző, gluténmentes, 2 személyes vegán készétel. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, -aromát és -tartósítószert.

Igazi kényelmi termék, 2 - 3 perc melegítéssel kész van (lásd lent).

 

Felhasználás

Kitűnő köret bármilyen thai zöld vagy piros curry (illatos-aromás kókusztejes curry-féle) mellé, legyen az zöldséges, csirkés vagy éppen garnélás. Az indonéz konyha bizonyos fogásai mellett is megállja a helyét, legyen szó zöldség/csirke/garnéla satay-ról (nyárson grillezett, marinált zöldségek/csirke/garnéla), marha rendangról (kókusztejben hosszan párolt, fűszeres, viszonylag száraz marhahúsétel), tempeh gorengről (sült tempeh) vagy ayam gorengről (sültcsirke).

Adható indonéz nasi uduk (kókusztejben párolt rizs) vagy maláj nasi lemak (pandan leveles kókusztejben párolt rizs) helyett. Kipróbálható sültrizs alapanyagként.

Kiváló bármilyen egyszerűen elkészített grillezett/párolt hal, -tenger gyümölcsei, -fehér húsok, -zöldségek mellé.

Elkészítés

Tűzhelyen: A tasak tartalmát öntsük egy wok-ba vagy tapadásmentes serpenyőbe, és dobva-rázva pirítsuk 3 percig, amíg az egész átmelegszik.

Mikrohullámú sütőben: Vágjunk egy kb. 2 cm-es nyílást a tasakon, ahol a bevágás látható. Tegyük a tasakot mikrohullámú sütőbe, és 800W-on melegítsük 2 percig.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

párolt basmati rizs (víz, basmati rizs) 83%, kókuszkrém (kókusz 7%, víz), kókuszreszelék 2%, napraforgóolaj, piros chili 0,8%, citromnád 0,6%, cukor, barna mustármag, só, chiliszósz (ecet, cayenne bors, só), fekete bors

 

Allergének

Mustármagot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 638 kJ/152 kcal
Zsír: 6,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 3,3 g
Szénhidrát: 21 g
- amelyből cukrok: 0,6 g
Rost: 1,4 g
Fehérje: 2,4 g
Só: 0,3 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben, és fogyasszuk el 2 napon belül.

Származási hely: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!