*barna rizs rizottó hagymás-chilis -ataisz

Brown rice risotto with onion and chili -ataisz

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 3 450 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Középhosszú-szemű, előgőzölt hagymás-chilis barna rizs.

Nem tartalmaz hozzáadott t, aromát, fűszerkivonatot és tartósítót!

Mivel teljes értékű, hántolatlan rizs, táplálkozástani szempontból nagyon magas tápértékkel bír: magas a rosttartalma, gazdag B-vitaminban (B1, B2, B3, B6, B9), ásványi anyagokban (vas, foszfor, kálium, kalcium, magnézium), fehérjében, egészséges olajokban, komplex szénhidrátokban.

Az előgőzölési eljárás miatt a rizs főzési ideje némileg lecsökken, a szemek kevésbé sérülékenyek, törékenyek és összetapadók. Ugyanakkor keményebbé válnak, ami csökkenti a túlfőzés lehetőségét. Diós ízvilága teltebb, aromája koncentrálódik.

Főzés során a szemek hosszúsága nem sokat változik, mert a le nem hántolt maghéj miatt merevebb a szerkezete; szárazabb, rágósabb állagú; főzési ideje hosszabb, mint a fehér rizseké.

 

Felhasználás

Középhosszú-szemű rizsként használható rizottóhoz, de nem ez az ideális rizsfajta ehhez az ételhez.

Jobban beválik köretként párolt vagy sült húsok, zöldséges ételek, gabonafasírtok, halak és tenger gyümölcsei mellé.

 

Elkészítés

Egy fazékban forraljunk fel 600 ml vizet. Ha felforrt, tegyünk bele egy kevés olajat, fűszerezzük, sózzuk ízlés szerint. Öntsük bele a tasak tartalmát, keverjük meg, és takaréklángon 45 percig főzzük lefedve. Keverjük meg időnként. Vegyük le a tűzről, hagyjuk lefedve állni 10-15 percig.

Ha kevesebb vízben (450 ml), rövidebb ideig (25 perc) főzzük takaréklángon, lefedve, kevésbé összetapadó rizst kapunk, főleg, ha az elején a rizst megpirítjuk egy kis olajon, és forró vízzel öntjük fel.

Rizottó módszerrel a rizs – víz arány 1:4. A tasak tartalmát egy kis olajon/vajon lassú tűzön pirítjuk 1-2 percig, amíg az olaj bevonja a szemeket, anélkül, hogy a szárított zöldségeket megégetnénk. Továbbá is lassú tűzön, kezdjük el a rizshez adagolni a forró folyadékot, kis adagokban, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amint a folyadékot magába szívta, újabb adag folyadékot adjunk hozzá, folyamatosan kavarva. Ismételjük ezt kb. 30-40 percig, amíg a rizs el nem éri a kívánt állagot.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

előgőzölt barna rizs 69%, pirított, szárított hagyma 5% (Kína), szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák (EU), paradicsom (Kína), petrezselyem (EU), tört chili 0,02% (Kína))

 

Allergének

A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Nyomokban tartalmazhatja ezen allergéneket!

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1426,71 kJ/340,83 kcal
Zsír: 1,20 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
Szénhidrát: 75,71 g
- amelyből cukrok: 13,8 g
Fehérje: 8,79 g
Só: 0,06 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: EU - Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!