Rizottó hagymás magvakkal és zöldségekkel -ataisz

Risotto with onion, seeds and dried vegetables -ataisz

Ár:
540 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 2 700 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

„A” minőségű, hosszúszemű fehér rizs, pirított hagymával, olajos magvakkal és különböző szárított zöldségekkel.

Nem tartalmaz hozzáadott t, aromát, fűszerkivonatot és tartósítót.

Magas amilóz tartalmú rizsfajta, főzés után keményebb, szárazabb, könnyebb, a szemek nem tapadnak össze.

A rizseknél az „A” minőség egy magasabb minőséget képvisel, leginkább abban különbözik a „B”-től, hogy kevesebb darabos és apró törmeléket tartalmaz.

 

Felhasználás

Hosszúszemű rizsként nem megfelelő rizottóhoz, de ha rizottó módszerrel főzzük, el lehet érni egy krémesebb, lágyabb állagot. Ezzel együtt a rizottóra jellemző krémes külsőt és al dente belsőt csak és kifejezetten a specifikus rizottó rizsek (Carnaroli, Arborio, Vialone Nano) hozzák.

Ez a keverék köretnek ideális: párolt vagy sült húsok, zöldséges ételek, gabonafasírtok, halak és tenger gyümölcsei, egyszerűbb ízvilágú szaftos, szószos ételek mellé.

 

Elkészítés

Ha extra pergős rizst szeretnénk, a rizs -víz arány 1 : 2 lesz. Hevítsünk fel egy kis olajat/vajat, majd adjuk hozzá a tasak tartalmát, és pirítsuk 1-2 percig, anélkül, hogy a szárított zöldségeket megégetnénk. Forraljunk fel a vizet, adjuk a rizshez, sózzuk, majd forraljuk fel újra az egészet. A felöntés után óvatosan keverjük át a rizst, hogy ne törjön össze, különben keményítő szabadul fel a szemekből, és a rizs ragacsos lesz. Fedjük le, és főzzük alacsony hőfokon kb. 15-20 percig. Hagyjuk állni még 5 percig, lefedve, majd óvatosan lazítsuk fel villával.

Rizottó módszerrel a rizs – víz arány 1:4. A tasak tartalmát egy kis olajon/vajon lassú/közepes tűzön pirítjuk 2-3 percig, amíg az olaj bevonja a szemeket, anélkül, hogy a szárított zöldségeket megégetnénk. Továbbá is lassú tűzön, kezdjük el a rizshez adagolni a forró folyadékot, kis adagokban, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amint a folyadékot magába szívta, újabb adag folyadékot adjunk hozzá, folyamatosan kavarva. Ismételjük ezt kb. 18-22 percig, amíg a rizs el nem éri a kívánt állagot.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

„A” rizs 73% (EU), szárított zöldségek változó arányban 16% (sárgarépa, paszternák, petrezselyem) (EU), pirított hagyma 5% (Kína), napraforgómag és pirított mogyoró 10% (török)

 

Allergének

A termék mogyorót tartalmaz. A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Nyomokban tartalmazhatja ezen allergéneket!

 

Származási hely: EU - Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!