*középhosszú-szemű rizs prémium -nishiki

Medium grain rice premium -nishiki

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 10000 g
Bruttó egységár: 2 190 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kaliforniában termesztett, új termésből származó, prémium minőségű középhosszú-szemű Japonica rizsfajta. Ezen rizs esetében, minél frissebb a rizs, annál magasabb minőségi kategóriát képvisel.

Feldolgozása az ún. „Musenmai” módszerrel történik, amelynek köszönhetően a rizs fényes lesz, friss-ízű, tiszta, és nem szükséges megmosni felhasználás előtt.

Nagyon hasonlít a Calrose rizshez. A szemek üvegszerűek, kissé áttetszőek. Megfőzve puha, szaftos, könnyű és enyhén ragacsos, jól magába szívja az aromákat, ízeket.

Glikémiás indexe magas.

 

Felhasználás

Sokkal általánosabban használható, mint a rövidszemű sushi rizsek: jó alternatíva sushi vagy kimbap/gimbap (koreai sushi), esetleg onigiri készítéséhez, donburihoz (egy tál sima, főtt rizs valamilyen más étellel a tetején) vagy tempura mellé; bizonyos ázsiai ételekhez (stir-fry, sült rizs), de mediterrán ételekhez (rizottó, paella, spanyol rizs) is megfelelő, ha éppen helyettesíteni szeretnénk egy adott ételhez ajánlott specifikus rizsfajtát.

Sima rizsköretként is fogyasztható, hozzáadható levesekhez és salátákhoz.

 

Előkészítés és főzés

Opcionálisan megmosható a rizs, de nem feltétlenül szükséges. Áztassuk min. 30 percig, majd hagyjuk lecsöpögni.

Edényben való főzés

Öntsünk 1 rész rizst és 1,25 rész hideg vizet egy edénybe, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon főzzük lefedve további 15-20 percig, vagy amíg a vizet teljesen magába szívja. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percig lefedve, majd óvatosan lazítsuk fel rizslapáttal.

Sushi rizs készítés

A rizst a fentiek szerint főzzük meg. Az elkészült rizst sushi ecettel kell elegyíteni. 1 csésze nyers rizshez 2,5 evőkanál sushi ecet szükséges. Tegyük a főtt rizst egy nagyobb tálba (üveg/bambusz/fa lehetőség szerint), spricceljünk rá ecetet, és falapátot használva, gyors mozdulatokkal vegyítsük össze, anélkül, hogy a szemeket összetörnénk. Ezt csináljuk folyamatosan, amíg az összes ecetet egyenletesen elkeverjük a rizsben. A legjobb ízhatást akkor érjük el, ha el tudjuk vegyíteni az ecetet, amíg még a rizs meleg.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

középhosszú-szemű rizs

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1490 kJ/350 kcal
Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 79 g
- amelyből cukrok: <0,5 g
Rost: 1,4 g
Fehérje: 6,6 g
Só: <0,01 g
Nátrium: <0,005 g

 

Származási hely: Egyesült Államok

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!