Hidegen füstölt sóvirág

Cold smoked fleur de sel

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 28 g
Bruttó egységár: 53 214 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Bükkfa füstölésű, hidegen füstölt sóvirág (Fleur de Sel/Flor de Sal). Különleges a sóvirágok között is, a füstölés során kialakult egyedi szürkésbarna színe, édeskés, füstös íze, komplex és erőteljes sóssága, valamint ropogós, nedves állaga miatt.

A sóvirágok kialakulása és betakarítása erősen időjárásfüggő, és nagyon idő- és munkaigényes. Évente csupán pár hónapig van „idénye”, és akkor is csak nagyon sajátos időjárási körülmények között formálódik ki: ha az idő nem túl szeles, hanem lassú, állandó szélfúvás van, ha nincsenek heves esőzések, ha nem túl párás a levegő, és ha éppen nem reggel vagy kora délután van, hanem inkább késő délután, amikor már elég meleg van, és a sólepárlók vize is elég meleg. A virágok a sólepárló medencék vízfelületén alakulnak ki kb. 1 cm-es vékony rétegben, ahogy a víz fokozatosan párolog. Alakjuk virághoz hasonlít, innen a neve.

Magasabb az ásványi anyag tartalma, mint általában a tengeri sóké, emiatt ízvilága komplexebb és erőteljesen sós. Finom, ropogós sókristályokból áll össze. Lassabban olvad a szájban, épp ezért íze hosszan kitart. Könnyen összemorzsolható. Nagyobb a nedvességtartalma (akár 10% is), így küllemre kicsit a sáros kásás hóra emlékeztet.

 

Felhasználás

Mivel ennek a ritka és ínyenc sónak magas a nedvességtartalma, és ezért lassabban olvad, ideális só utóízesítésre vagy dekorsónak, főzéshez használni vétek lenne.

Fűszeres, füstös íze még jobban hangsúlyozza a grillezett húsok, -halak, -tenger gyümölcsei, -sajt és -zöldségek, sőt még a grillezett gyümölcsök aromáját is.

Kiváló steak, sült zöldségek, nyers hal, tojás, tojásos ételek, tészták (pl. füstös spaghetti carbonara), zöldségpürék, zöldségkrémlevesek, bab- és lencselevesek, főtt kukorica, salátaolaj, grill- és BBQ marinádok, BBQ szószok, -mártogatók utóízesítésére.

Isteni pástétomokra, libamáj terrine-re, szendvicsre, zöldségkrémekre, salátákra vagy avokádóra, paradicsomra, uborkára, pörkölt, olajos magvakra, otthon készült zöldség chipsre szórva.

Nagyon jó olyan vegetáriánus és vegán ételek utófűszerezésére, ahol az eredeti étel valamilyen füstölt állati eredetű alapanyaggal készülne, és ezt az ízvilágot, vagy pedig a tűzön grillezett ízvilágot szeretnék megidézni.

Különleges ízhatást eredményez karamellszószban, karamellfagyiban, bourbon szirupban.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, bükkfa füst

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!