Kelet-timori tengeri só

East timor sea salt

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 36 g
Bruttó egységár: 8 056 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kelet-Timorban, tengervízből előállított, finomítatlan tengeri só, apró, hófehér, csillogó sókristályokkal, kicsit magasabb nedvességtartalommal, amelytől a sószemcsék szemmel láthatóan enyhén összetapadnak.

A szokásostól eltérő, hagyományos előállítási módja teszi ezt a sót annyira különlegessé. A megszokott lepárlási módszerekhez képest, ahol sólepárló medencékben, tengervízből, napon kristályosítják ki a sót, Kelet-Timorban nagy, nyílt fémserpenyőkben, kis bambusz kunyhókban, folyamatosan táplált tűz fölött 8 órán át párologtatják a tengervizet (vagy a tengerparti, sóban gazdag homok/talaj kimosott vizes oldatát), amelyből a végén kikristályosodik a só.

A tengervízből nyert só tiszta és fehér, porózus kristályszemcsékkel, hozzáadott adalékanyagok nélkül. Magas nedvességtartalma miatt lassabban olvad a szájban, épp ezért íze hosszan kitart.

Mint bármelyik só, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amelyek miatt páratlan és egyedi a legközönségesebb fajta is: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Mivel ez egy sóritkaságnak számít, főként származása miatt, utóízesítésre vagy asztali sóként érdemes használni. Gyakorlatilag bármilyen ételhez illik.

Magasabb nedvességtartamú sóként, melynek szemcséi lassabban olvadnak, nagyon jó sós lassi-ra, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra, csokoládés- és karamelles desszertekre, créme brulée tetejére szórva.

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Kelet Timor

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!