*pad thai szósz -pantai

Pad thai sauce -pantai

Ár:
2.690 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 8 967 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-savanyú-sós szósz, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a Pad thai-hoz. Némileg édesebb, mint a Pad thai szószok általában.

A Pad thai szó szerint thai stir fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető; könnyű és laktató; izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat.

Az ízesítés - a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor hármasa - a Pad thai  „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárással készült étel. Van, aki előre összekeveri őket, van, aki külön adagolja, mindenesetre a boltok polcain levő Pad thai szószok mind elegyítettek, hogy egyszerűsítsék, gyorsítsák a főzés folyamatát.

 

Felhasználás

A Pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr - kemény vagy extra-kemény  - tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojás, fokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szárított garnélapácolt retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész Pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta  is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, tamarind, pálmacukor, halszósz 5% (szardellakivonat 70%, só, cukor), só, savanyúságot szabályozó anyag E260, színezék E160c

 

Allergének

Halat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1013 kJ/242 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 59 g
- amelyből cukrok: 55 g
Fehérje: 0,6 g
Só: 5,9 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben

Származási ország: Thaiföld

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!