*füge mostarda -vanini

Fig mostarda -vanini

Ár:
6.389 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 31 945 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Olasz zöld füge mostarda: enyhén fűszeres, pikáns, édes, alig észrevehetően savanykás püré, mustáraromával ízesített, kandírozott zöld fügéből.

A mostarda egy Észak-Olaszországból származó, leginkább relish-hez vagy chutney-hoz hasonlítható kísérő, amelynek fő sajátossága, hogy mustárral fűszerezik, ez teszi egyedien pikánssá és enyhén csípőssé az amúgy édes, olykor savanykás árnyalatú ételkülönlegességet.

Fűszeres szirup és kandírozott egész/darabolt/pürésített gyümölcs(ök) keveréke, mustárral (mustárpor vagy mustármag) ízesítve, amit vagy kísérőként kínálnak meghatározott, elsősorban sós ételek mellé, olykor pedig ízesítésre használnak.

Eredetileg csak főtt húsok mellé kínálták, de ma már kihagyhatatlan kísérője a sajtoknak, hideg felvágottaknak, sülthúsoknak, előételeknek stb.

Sokféle - régiónként különböző - verziója van. A legismertebb a cremonai stílusú mostarda, amely egész/nagyobbra darabolt, egyféle/többféle gyümölcsből készül, mint pl. sárgabarack, őszibarack, kiwi, körte, alma, mandarin, cseresznye, birs, füge stb. Az északkelet-olaszországi vicenzai mostarda fő összetevője a birs, darabolva vagy pürésítve, a mantovait apró, savanyú almából készítik. Az északnyugat-olaszországi piemonti mostarda sajátossága, hogy alapja fekete szőlőmust és fekete szőlő, amelyhez birset/körtét/fügét/szilvát stb. kevernek, és pirított mogyorót, diót, narancs- és citromhéjat adnak hozzá. A toszkán mostarda szőlőmust és kandírozott citrom keveréke; a bolognai leginkább egy vegyes gyümölcslekvárra hasonlít. A velencei és romagnai mostardához szilvát is adnak.

 

Felhasználás

Remek társítás párolt/főtt húsokhoz, főleg marhához, sertéshez, vadhúsokhoz, különösen a nehéz, zsíros húsrészekhez. Ez a hagyományos felhasználása, de ma már kínálják grillezett zöldségek (pl. cukkini), grillezett/BBQ húsok, steak, sültek, hideg felvágottak mellé is. Nagyon jól passzol prosciutto-hoz, libamájhoz, libamáj terrine-hez.

Használható úgy is, mint fényezőszósz grillezett sertésbordához és sertéskarajhoz.

Isteni adalék hidegtálakhoz, sajttálakhoz, általában előételekhez, sokféle fingerfood-hoz.

Kihagyhatatlan kísérő sajtok mellé, főleg a krémsajtokkal, kéksajtokkal (pl. Roquefort, Gorgonzola), friss sajtokkal (pl. burrata), érlelt-markáns ízű keménysajtokkal (Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano stb.), raclette-tel, semleges ízű fiatal Gouda-val, pikáns kecskesajttal passzol prímán.

Használható salátadresszingek ízesítésére is. Kínálható mártogatóként kenyérrudacskákhoz, crostini-hez, semleges ízű krékerekhez, nyers zöldségekhez, de feldob egy egyszerű pirítóst is, bármilyen húsos vagy sajtos szendvicset, különlegessé teszi a legunalmasabb burgert is.

Desszertekkel is zseniális párost alkot, mint pl. mascarpone, mousse, panettone (tradicionális olasz karácsonyi kalács), pandoro (olasz édes kenyérszerűség), csokis desszertek (mint töltelék).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kandírozott füge 25% (füge, cukor, glükózszirup), cukor, víz, glükózszirup, pektin, fehérborecet, mustáraroma, fűszerek, tartósító: nátrium-metabiszulfit

 

Allergének

Szulfitokat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1239 kJ/296 kcal
Zsír: 0.5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 71 g
- amelyből cukrok: 67 g
Fehérje: 0.5 g
Só: 0.02 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Svájc

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!