LEXIKON
- Babcsíra - (Phaseolus aureus)
- Babér levél
- Balzsamecet
- Balzsamecet II. - Hogy készül?
- bambusz
- Bambuszgőzőlő
- Bambuszrost
- Bambuszrügy
- Barackmagolaj
- Barna mártás
- Barna rizs
- Basmati rizs
- Batáta
- Bazsalikom - Gyógyhatása
- Bazsalikom mag
- Bechamel mártás
- Bolivíai rózsa só
- Borkén
- Borókabogyó
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borsikafű
- Borsmenta
- Borsmenta - gyógyhatása
- Brazil rózsabors - Schinus terebinthifolius
- Bulgogi sütés
- Bulgur
- Burgonyaliszt
- Búzacsíraolaj
Bulgogi sütés
A fondue-nél mély olajban sül, a hot-pot esetén a rotyogó levesben főzzük puhára a húst, a bulgogi meg asztali grillezés, egy forró vaslapon sül minden.
Kíváló példája annak, hogy a dolgok nem biztos hogy jobbak vagy rosszabbak egymásnál, lehet, hogy csak mások.
Testvéreihez hasonlatosan a bulgogi is társasági étel, családi vagy baráti beszélgetésekhez való, hiszen miközben az étekezőasztal közepén készül az étel, ki-ki magának készítgeti a neki legjobban tetsző falatokat, bőven van idő beszélgetni ..
Ez a tapadásmentes bulgogi lap az asztali gázfőzőre van tervezve, stabilan és biztonságosan tartja, és képes a grillapot egyenletesen megfelelő hőfokon is tartani. A kifolyó zsírok és nedvek felfogására a lap alatt elhelyezkedő túlfolyóval ellátott vályú szolgál, ami alá egy kis felfogó tálat kell tenni. A tálban értékes „fűszer” fog összegyülni, egy-egy kanálkával tehetünk a rizsre, vagy belmárthatjuk a megsült húsdarabokat.
A húsok, zöldségek forgatásához soha ne használjon fém eszközt, annak aki nem tud elég ügyesen bánni az evőpálcával, célszerű favillákat vagy kis fa grillcsipeszeket beszerezni a sütögetéshez.
foto: spanish.korea.net